Početna Crna hronika Neraščišćeni računi u novosadskom podzemlju razlog likvidacije Tomaševića

Neraščišćeni računi u novosadskom podzemlju razlog likvidacije Tomaševića

0

Policija još traga za nepoznatim napadačem koji je u subotu oko 22 časa ispalio oko 15 metaka u Božidara Tomaševića (35) iz Bara, koji je živeo u Novom Sadu.

pranje-kose2Inspektori barske kriminalističke policije veruju da je likvidacija naručena izvan Crne Gore i sumnjaju na nerašćišćene račune u novosadskom podzemlju.
“Na osnovu dostupnih podataka, može se reći da ubistvo nema veze sa Barom, već da se radi o svođenju neraščišćenih računa u srpskom kriminalnom miljeu, vrlo moguće i sa dodirnim tačkama sa ratom srpskih narkoklanova”, kazao je “Vijestima” izvor iz istrage. On dodaje da u ovakvim slučajevima, kao po pravilu, likvidaciju izvodi jedan napadač.

Tomašević je ubijen u svom automobilu na parkingu udaljenom nepunih 100 metara od policijske stanice u centru Bara, samo nekoliko dana pošto je sa porodicom došao iz Novog Sada na primorje. Ubica je pobegao sa lica mesta, a njegovo bekstvo olakšalo je to što je parking na kom je došlo do ubistva neosvetljen. Ipak, na obližnjim objektima postoje video kamere s kojih su istražitelji uzeli snimke.
Inspektori još ne znaju da li je ubica imao logističku podršku za bekstvo.
U evidenciju barske policije Tomašević je ušao krajem prošlog veka, još kao stariji maloletnik, a tada je bio vođen kao član kriminalne grupe okupljene oko svog sugrađanina Dragoslava Ivanovića. Ova grupa, svojevremeno zabeležena u “Beloj knjizi” SOCTA kao jedan od šest barskih kriminalnih klanova, u međuvremenu je izgubila i na snazi i na funkcionalnosti u kriminalnom miljeu.

Podsetimo, pre samo dva meseca Novi Sad su uzdrmali obračuni crnogorskih kriminalnih klanova u kojima je više osoba ranjeno, a jedna je ubijena.

Izvor: 021.rs
Foto: Arhiva NS Hronike