Početna Crna hronika MUP: Netačne tvrdnje tužilaštva o slučaju prebijanja mladića u Jevrejskoj ulici

MUP: Netačne tvrdnje tužilaštva o slučaju prebijanja mladića u Jevrejskoj ulici

0

Načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić izjavio je danas da su apsolutno netačne tvrdnje Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu, koje su se pojavile u medijima, da ga je novosadska policija 4. septembra prvi put obavestila o slučaju prebijanja mladića u Jevrejskoj ulici, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Šušnjić je precizirao da je Osnovno javno tužilaštvo o događaju obavešteno čim su lekari završili sve preglede i zvanično konstatovali stepen povreda oštećenog.

Šušnjić tvrdi da je vođa smene u Policijskoj ispostavi Stari grad Tijana Popović o svemu telefonom obavestila zamenika osnovnog javnog tužioca Svetlanu Suvajdžić, koja je događaj kvalifikovala kao krivično delo teška telesna povreda.

Uvid u listing poziva koji su 24. avgusta uspostavljenih sa dežurnog telefona u Policijskoj ispostavi Stari grad potvrđuju ovu činjenicu, istakao je Šušnjević.

On je napomenuo i da je Popović spremna da sve navedeno potvrdi i na poligrafskom testiranju i pitao Svetlanu Suvajdžić da li je spremna da uradi isto, “ukoliko smatra da o događaju nije obaveštena 24. avgusta”.

Tepić: Policija i tužilaštvo kasnili sa reakcijom na slučaj brutalnog prebijanja

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je danas da su policija i tužilaštvo kasnili sa reakcijom na slučaj brutalnog prebijanja mladića u Novom Sadu.

Tepić je novinarima ispred sedišta MUP-a u Palati Srbije rekla da je snimak nasilja koje se dogodilo 24. avgusta, prošle sedmice objavio Miroslav Parović, raniji koalicioni partner SNS.

Ona tvrdi da policija nema taj snimak.

Od direktora policije traži odgovor zašto za Ivanom Kontićem, osumnjičenim za prebijanje mladića u Novom Sadu, nije raspisana poternica čim je utvrđen njegov identitet, već se, kako tvrdi, čekalo 19 dana, iako je, kaže Tepić, policija znala da Kontić ima dvojno državljanstvo (Srbije i Crne Gore).

Pita i da li su tužiteljka i policija izašli na mesto događaja, tražili izjave od svedoka i radnika, proverili bezbednosne kamere …

Tepić smatra da je taj slučaj poslužio za navodni obračun unutar vladajuće stranke.

Popović Ivković: Nova lažna afera, udar na policiju

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić došla je danas ispred MUP-a povodom nedavnog slučaja prebijanja u Novom Sadu sa namerom da ponizi policijske službenike i obesmisli rad policije, izjavila je državna sekretarka MUP-a Biljana Popović Ivković i pokazala novinarima službene beleške, koje osporavaju tvrdnje koje je ranije iznela Tepić.

Popović Ivković je na vanrednoj konferencija za medije istakla da “glavna glumica Dragana Đlasa ponovo iznosi laži”, kao i da se ceo slučaj politizuje i kreira nova lažna afera.

“To ne želimo da dozvolimo, o svemu postoje službene beleške”, rekla je državna sekretarka i pokazala policijske beleške, kojima je objasnila hronologiju događaja, u kojem je Ivan Kontić u Novom Sadu zverski pretukao 28-godišnjeg mladića.

Ivković Popović je rekla da se nasilje dogodilo 24. avgusta, pola sata posle ponoći i da je nakon toga pretučeni mladić otišao kući, a da se u KC Vojvodine javio u prepodnevnim satima, kada je i policija obaveštena od strane KC Vojvodine.

“Policija je odmah reagovala i obišla pretučenog mladića, ali on tada nije dao informacije o događaju i napadačima”, rekla je Popović Ivković i dodala da je policija obavestila nadležno tužilaštvo i da je počela istraga.

Ona je pokazala i belešku od 27. avgusta, koja pokazuje da je policijski službenik telefonski razgovarao sa žrtvom i pozvao ga da dođe u policiju da da izjavu, što mladić ni tada nije prihvatio, kao i da se on pojavio u policiji tek 2. septembra, u pratnji advokata.

“To su scene nasilja koje se ne tolerišu. Kreatori lažnih afera su ovo jedva dočekali. Odgledala sam performans glavne glumice Dragana Đilasa na jednoj televiziji i iznenađena sam lažima koje su iznete”, rekla je Popović Ivković.

Napominje da to sve iznosi Tepićka, kako je rekla, čiji najbolji prijatelj uzgaja narkotike i koja je optužila državu da se na državnom imanju u Moroviću uzgaja marihuana i da se nikada nije izvinila za to.

Upitana da li imaju informacije o napadaču, kaže da policija radi na slučaju, kao i da sada ne može da pruži više informacija.

Takođe, dodaje da je lažna tvrdnja Marinike Tepić da policija nema originalni snimak.

“CIlj je da se obesmisli rad policije i da se uruši kredibilitet policije. To je cilj spinovanja ovog događaja”, istakla je državna sekretarka.

Takođe, dodaje da je Sektor unutrašnje kontrole MUP-a uključen i da će biti ispitano da li je došlo do neke greške ili nije postupano u skladu sa zakonom.

Izvor: FoNet, Tanjug
Foto: Pixabay