Početna Crna hronika Neverovatna izjava uhapšenog napadača koji je prebio policajku u Novom Sadu

Neverovatna izjava uhapšenog napadača koji je prebio policajku u Novom Sadu

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da je policajka koja je pretučena u Novom Sadu teško povređena i da je operisana.

U prvom kontaktu sa izgrednikom kojeg su prijavili građani, on je nasrnuo na nju i teško je povredio. Napadač je uhapšen i u svojoj izjavi je rekao da je žželeo da udari policijskog služžbenika, a pošto nije smeo muškaraca, onda je udario žženu – rekao je Rebić za RTS.

On napominje da je broj napada na policijske služžbenike smanjen u odnosu na 2015. godinu kada ih je bilo 1.580, ali da je i dalje neprihvatljiv.

Prošle godine taj broj je smanjen, ali je i dalje neprihvatljiv. MUP najoštrije osuđuje te napade – istakao je direktor policije.

Rebić je rekao i da MUP zajedno sa nadležžnim organima već četiri meseca sprovodi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici.

Ukoliko ne primenite meru privremene zabrane prilaska žžrtvi ili udaljenje iz stana, u riziku ste da se desi težža posledica. Nije lako ni odrediti privremenu meru zabrane žžrtvi. Do sada smo imali 7.500 mera – zabrane prilaska i napuštanje stana – obajašnjava Rebić.

Ističe da policijska mera traje 48 sati, a da u 50 odsto slučajeva tužžilašštvo produžži meru do 30 dana.

Imali smo i 528 slučajeva kršenja mera i oni koji su se oglušili na to su po hitnom postupku sprovedeni na izdržžavanje zatvorske kazne – kažže direktor policije.

Rebić je istakao i da je u Beču održžan zajednički sastanak Saveta OEBS-a na kojem je zaključeno da se samo efikasnom saradnjom mogu rešavati izazovi.

To je bio specifičan forum, na kojem se na poseban način kreiraju mere bezbednosti. Tom sastanku prisustvovalo je preko 50 držžava, a izlaganje srpskih predstavnika o migracijama ocenjeno je vrlo pozitino. Problem migracije sa sobom nosi i potencijalno pitanje terorizima i krijumčarenja ljudi i to je globalni problem – kažže Rebić.

Dodaje da će nova oprema koju je policija dobila doprineti da njeni pripadnici dobro obavljaju svoj posao.

Izvor: Blic
Foto: Ilustracija/Pixabay