Početna Gradske teme Vučevič: Obnavljanje kuće bana Jelačića pokazuje ozbiljnost Srbije

Vučevič: Obnavljanje kuće bana Jelačića pokazuje ozbiljnost Srbije

– Obnavljanje kuće bana Jelačića u Petrovaradinu pokazuje ozbiljnost Srbije, principijelnost dobrosusedske politike koju vodi i tretiranje svih građana jednako – izjavio je danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i poručio da se isto očekuje zauzvrat.

– Ovaj potez pre svega predstavlja ozbiljnost naše države jer je ovom odlukom Vlade Republike Srbije realizovano ono što je predsednik Aleksandar Vučić najavio da će Srbija uraditi, odnosno ono što je bilo spomenuto u razgovoru sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović – rekao je Vučević gostujući na RTS-u.

On je istakao da je Srbija time pokazala ne samo principijelan odnos dobrosusedke politike, već i jednako tretiranje svih građana bez obzira na to kojoj nacionalnosti ili verskoj zajednici pripadaju.

– To je jedna jasna poruka, da Srbija poštuje ono što se dogovorimo, i isto tako očekujemo da i drugi partneri poštuju da i mi možemo da vidimo da se tako tretiraju i prava Srba u Hrvatskoj – istakao je Vučević.

On je naveo da je izdvajanje novca za obnovu rodne kuće bana Jelačića u Petrovaradinu bila velika stvar i rekao da je razgovarao sa suvlasnicima koji žive u toj kući, kako bi se omogućili svi neophodni radovi.

Izvor: Tanjug