Početna Crna hronika Nije bezbedan u rodnom gradu: Pretučeni student ne seća se ko ga...

Nije bezbedan u rodnom gradu: Pretučeni student ne seća se ko ga je napao

Student Dejan Bagarić, koji je teško pretučen u subotu u kampusu Novosadskog univerziteta, izjavio je posle izlaska iz bolnice da ne zna ko su ljudi koji su ga tukli. On je rekao i da u svom rodnom gradu jedino može biti napadnut zbog svog građanskog i političkog aktivizma.

Bagarić je na konferenciji za novinare u prstorijama novosadskog odbora Demokratske stranke rekao da se ne seća detalja samog napada i dodao da je tokom prethodna dva dana polako počeo da se priseća onoga što se događalo posle napada, kada je putem glasovne poruke na telefonu pozvao u pomoć i kada je primljen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine.

– Lica napadača nisam video, ili ih se ne sećam, a ne znam ni koliko ih je bilo. Na telefonu vidim da sam poziv u pomoć poslao u 21.55, ali sam to uradio u nekom polusvesnom stanju. Sve ono što se dalje događalo te večeri tek sad polako povezujem u jednu celinu i sklapam. Jučerašnji dan i noć sam proveo na odeljenju neurohirurgije, gde sam dobio terapiju i gde sam prošao niz pregleda, a danas sam otpušten na kućno lečenje – ispričao je juče Bagarić.

Prema njegovim rečima, niko u Srbiji i ni zbog čega ne bi smeo da se nađe u situaciji u kojoj se on našao, samo zato što misli i u javnom prostoru deluje drugačije. Na pitanje da li mu je pre tog napada neko pretio ili ga na bilo koji način ugrožavao, Bagarić je odgovorio odrečno.

– Želim da se i dalje bavim onim čime sam se do sada bavio. Plašim se samo da neko vreme neću smeti sam da se krećem po gradu. To jeste zastrašujuće jer je ovo grad u kojem sam rođen, ali sad je tako – rekao je Dejan Bagarić.

Dejan Bagarić danas će dati izjavu u policiji, s obzirom na to da nije bio u stanju da govori kad su ga pripadnici MUP posetili u bolnici.

Kao aktivista inicijative „Jedan od pet miliona“, Demokratske stranke i Antifašističke koalicije on učestvuje u organizaciji protesta u Novom Sadu, kao i u organizaciji više građanskih, političkih i antifašističkih akcija.

Jučerašnjoj konferenciji za novinare u Gradskom odboru Demokratske stranke prisustvovali su i aktivisti inicijative „Jedan od pet miliona“ koji su došli da podrže Dejana Bagarića. Svi zajedno pozvali su studente, profesore i sve građane Novog Sada da im se pridruže na sutrašnjem protestu protiv nasilja ispred Pravnog fakulteta, koji je zakazan za 18 sati.

Profesori Filozofskog fakulteta pokrenuli su juče potpisivanje peticije kojom osuđuju fizičke nаpаde nа studente Dejаnа Bаgаrićа i Mihаjlа Nikolićа sa Filozofskog fаkulteta i na Mаrkа Đelevićа sa Pravnog fakulteta.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay