Početna Crna hronika Pretučen jedan od organizatora protesta “Jedan od pet miliona”

Pretučen jedan od organizatora protesta “Jedan od pet miliona”

Jedan od organizatora protesta “Jedan od pet miliona” u Novom Sadu, student Filozofskog fakulteta i aktivista Demokratske stranke Dejan Bagarić, teško je pretučen juče uveče u Univerzitetskom kampusu.

Bagarića su napali njemu nepoznati ljudi, nedaleko od studentskog restorana, piše novisad.com. Kako prenose, oborili su ga na asfalt i zadali mu više udaraca, neposredno posle završetka sinoćnjeg protesta u Novom Sadu.

Sa brojnim podlivima i povredama od udaraca po glavi i telu, primljen je u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine, gde mu je ukazana lekarska pomoć i gde je ostao preko noći, kako bi lekari pratili njegovo zdravstveno stanje.

Ovaj napad je, kako dodaju, treći slučaj u kojem su mete napada bili mladi ljudi koji učestvuju u organizaciji protesta u Novom Sadu, a samo dan ranije, takođe u novosadskom Univerzitetskom kampusu, pretučena su dvojica studenata i aktivista organizacije “Krov nad glavom”

Organizatori protesta #1od5miliona u Novom Sadu u svom saopštenju zahtevaju od novosadske policije i tužilaštva da u najkraćem roku identifikuju, uhapse i izvedu na sud sve napadače na Dejana Bagarića.

Izvor: novisad.com

Foto: Pixabay