Početna Kultura Dugo očekivano: Zakazana promocija knjige o grupi KUD Idijoti

Dugo očekivano: Zakazana promocija knjige o grupi KUD Idijoti

0

Promocija knjige “Život s idi(j)otima”, autora Nenada Marjanovića, održaće se u utorak, 18. juna, u kulturnoj stanici “Svilara”.

Nenad Marjanović, poznatiji kao Dr Fric, novinar je i komentator istarskog portala “Regional Express”, urednik i voditelj satirične televizijske emisije “Sistematski pregled” i pokretač i vlasnik istarske Rock galerije. Rođen je 1964. godine u Puli.

Bavio se, upravo, diskografski najplodonosnijim delom karijere sastava koji je ratnih godina stekao kultni status širom Balkana, a antiratni stav i neskriveni antifašizam svrstao je KUD Idijote među ikone urbane levice u ovom delu Evrope.

Zato autor kaže:

“Život s idi(j)otima” je iskrena i emotivna priča o Puli, Istri, ljubavi, mržnji, gašenju jednog sustava, uspostavljanju novog sustava, gašenju jedne i uspostavljanju druge države (…).

Na promociji će, osim autora, govoriti i Sandra Rančić, osnivač festivala muzičkog dokumentarnog filma “Dok`n`ritam”, Petar Janjatović, izdavač Dallas Recordsa i Obrad Škrbić, v.d. direktora Ustanove studentski kulturni centar Novi Sad.

Moderator će biti Željko Čačija.

Izvor: mojnovisad.com

Foto: Pixabay