Početna Crna hronika Pretučeni aktivisti “Krov nad glavom”

Pretučeni aktivisti “Krov nad glavom”

0

Dvojica aktivista Združene akcije “Krov nad glavom”, studenti Marko Đelević i Mihajlo Nikolić, mučki su napadnuti u petak popodne ispred Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, od strane dvojice nepoznatih maskiranih napadača, koji su lepili plakate “Srpske desnice”, saopštili su u “Krov nad glavom”.

U toj organizaciji, koji okuplja ljude koji se bore za pravo na stanovanje i protive se prinudnim iseljenjima i privatnim izvršiteljima, kažu da su njihovi aktivisti napadnuti metalnim šipkama i boskerima.

– Mučki su napadnuti metalnim šipkama i boskerima od strane dvojice nepoznatih maskiranih napadača, koji su lepili plakate „Srpske desnice“. Svima je poznato da je „Srpska desnica“ podružnica Srpske napredne stranke i režima koja za njih obavlja prljave poslove. Ovim napadom na najbolji način se razotkriva prljava uloga raznoraznih desničarskih organizacija, koje pod direktnom kontrolom Srpske napredne stranke i režima služe za obračun sa neistomišljenicima i ljudima koji se bore za bolje i pravednije društvo – saopštili su iz “Krov nad glavom”.

Oni dodaju da je ovaj napad dobar primer šta nam, kako ističu, donosi povećanje represije i rešenost države da kriminalizuje solidarne građane donošenjem novog zakona o izvršenju i obezbeđenju.

– Krvave glave naših aktivista najbolji su dokaz neophodnosti borbe protiv onih koji profit i moć stavljaju ispred života svih nas. Podsećamo da su naši članovi Marko i Mihajlo danas učestvovali u odbrani porodice Ninić od iseljenja iz jedinog krova nad glavom – kažu u “Krov nad glavom”.

Oni dodaju da ih ovakvi napadi na njihove članove i organizaciju, kao i, kako kažu, bilo kakvi novi zakoni i kriminalizacija solidarnosti, neće sprečiti da se bore za pravo svakog čoveka da ima krov nad glavom.

Izvor: Novisad.com
Foto: Pexels