Početna Crna hronika Novinarki Ani Lalić izbušene gume

Novinarki Ani Lalić izbušene gume

Nepoznata osoba probušila je gumu na automobilu novinarke portala Nova.rs Ane Lalić, koja je bila uhapšena zbog pisanja o Kliničkom centru Vojvodine.

Novinarka kaže da je prvog maja krenula na teren svojim automobilom, kada je ustanovila da joj je neko probušio gumu.

– Jutros sam oko 11 sati krenula na teren novinarskim poslom, ušla u dvorište svoje zgrade gde nam se nalazi parking i sela u automobil i krenula. Tada sam čula zvuk kako nešto grebe po betonu. Zaustavila sam automobil i izašla iz vozila, kada sam iza zadnje leve gume videla da viri komad metala. Pokušalala sam da ga izvučem, ali je bio duboko usađen – kaže Lalić.

Kako se još navodi, s obzirom da automobil pet dana nije pomeran iz dvorišta i činjenice da se novinarka već nedeljama nalazi na meti raznih pretnji i napada, uz konsultaciju sa svojim advokatom, odlučila je da ceo slučaj prijavi policiji.

– Policija je obavila uviđaj i pregledali su moj automobil, kao i celo dvorište kako bi eventualno videli da li je pomenuti predmet možda mogao da se sam od sebe zarije u gumu. Ipak, nisu pronašli ništa. Nakon toga su došči kriminalistički tehničari, koji su izvukli komad oštrog metala iz moje gume. Ono što je bitno jeste da postoji video nadzor u zgradi i policija je zatražila od predsednika kućnog saveta da se pregledaju sve kamere unazad pet dana, koliko nisam pomerala automobil iz dvorišta – navodi novinarka.

Kako dodaje, želi da veruje da je ovo slučajnost, ali s obzirom na sve što joj se dešava, plaši se da je ovo samo nastavak napada koji na nju traju već nedeljama.

– Nisam htela da se izlažem riziku i da prećutkujem ovaj detalj i stoga sam ceo slučaj prijavila policiji. Osećam se konstantno u pripravnosti da nešto može da mi se dogodi, stalno sam u grču – kaže Ana Lalić i dodaje da će nakon istrage biti poznati svi detalji ovog slučaja.

Ana Lalić privedena je prvog aprila u PU Novi Sad i određeno joj je zadržavanje od 48 sati zbog navodnog dizanja panike i uzbunjivanja javnosti, nakon što je protiv nje Klinički centar Vojvodine podneo prijavu.

Ipak, krajem aprila iz Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu saopšteno je da je krivična prijava odbačena.

Autor: M. Ćirić
Foto: NOVA S – Youtube/printscreen