Početna Crna hronika Novosađanin uhapšen na Horgošu: Otkrivena dva “bunkera” sa drogom u podu automobila

Novosađanin uhapšen na Horgošu: Otkrivena dva “bunkera” sa drogom u podu automobila

0

Pojačane aktivnosti carine i policije na prelazima ka Mađarskoj daju prve rezultate. Na Horgošu su 23. januara zajedničkim radom ove dve granične službe zaplenjena 44 paketa marihuane, ukupne težine oko 17 kilograma.

Droga je otkrivena kada je na izlaz iz zemlje za kontrolu pristigao automobil “dodž”, novosadskih registarskih oznaka, sa prikolicom za prevoz automobila.

Vozač, 40-godišnji Novosađanin, koji je putovao sam, rekao je carinicima da ide u inostranstvo radi kupovine automobila.

Veoma urednim automobilom, u kome je na zadnjem sedištu bila samo jedna dečja torba, širio se jak miris nekog aromatičnog osveživača prostora. To je između ostalog izazvalo sumnju carinika da je automobilu sakriveno nešto, čiji bi miris na taj način trebalo prikriti.

Kada je auto pregledan na skener uređaju, bilo je potpuno jasno da je sumnja i te kako opravdana, jer se prilikom analize slike videlo da su fabričke šupljine u podu automobila ispunjene nekim sadržajem.

Nakon fizičkog otavaranja poda, u njemu su otkrivena dva “bunkera”, jedan ispod vozačkog, drugi ispod suvozačkog sedišta, u kojima su bili naslagani paketi droge.

Zaplenjenu marihuanu, vozilo i vozača preuzeli su u dalju nadležnost tužilaštvo i policija.

Izvor: NSU
Foto: Ilustracija/Pixabay