Početna Crna hronika Novosađanin uhapšen zbog tvita

Novosađanin uhapšen zbog tvita

0

Doktor ekonomije i teologije Đura Trkulja, koji je i bivši diplomata pri UN, priveden je u utorak u Novom Sadu zbog, kako je za 021.rs ispričala njegova supruga Vesna Roknić, tvita u kome spominje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Prema njenim rečima, Trkulja se tereti za ugrožavanje sigurnosti i za danas prepodne je najavljeno njegovo saslušanje pred tužiocem u Beogradu. Ispričala je da su specijalci dok su oni bili odsutni, upala u njihov dom, sve ispreturali, sačekali bračni par ispred zgrade i privela Trkulju. Tada im je rečeno da je to zbog tvitova.

Vesna Roknić za 021.rs priča da njen muž na društvenoj mreži piše obične poruke koje pišu i drugi građani, među kojima su i oni koji pokazuju nezadovoljstvo sadašnjim stanjem u zemlji.

“Radi se o tvitu nekog opšteg sadržaja, nezadovoljstva, da nema posla, da narod odlazi iz zemlje, da ćemo ostati i bez lekara. To su činjenice koje je napisao. Nije to ništa posebno, to su stvari koje svi komentarišu”, navela je Vesna Roknić za 021.rs.

Supruga ovog Novosađanina se nada da će biti oslobođen.

Kako se uverio 021.rs, profil Đure Trulje na Tviteru pokazuje da je vrlo aktivan na ovoj društvenoj mreži i da često prenosi tvitove koje pišu opozicioni političari, mediji i drugi korisnici, dok njegovih ličnih tvitova nema u velikom broju.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay