Početna Crna hronika Novosadski policajci u pripravnosti, očekuje se novi obračun klanova Čode i Goranca

Novosadski policajci u pripravnosti, očekuje se novi obračun klanova Čode i Goranca

0

Novosadski policajci cele nedelje patroliraju gradom naoružani dugim cevima i sa pancirima. Razlog za to je, kako se saznaje, očekivanje nastavka obračuna kriminalnih klanova na ulicama.

Naredba za punu pripravnost policije u Novom Sadu izdata je iz vrha MUP-a u ponedeljak i policija je pojačala kontrole.

– Naređenje je da svi policajci budu u punoj opremi, jer se očekuje novi okršaj. Pojačane su kontrole po kvartovima, a naročito se proveravaju automobili, posebno oni luksuzniji – kaže izvor “Blica”.

Prema nezvaničnim saznanjima, policija strahuje da bi moglo da dođe do novog okršaja dva suprostavljena klana. Jednog kojim rukovodi Goran Kovačević Goranac i drugog čiji su pripadnici povezani sa osuđivanim pripadnikom zemunskog klana Daliborom Nišavićem Čodom.

– Policijske patrole svakodnevno dežuraju duž Bulevara oslobođenja, ali ih ima i u centru i na Detelinari. Policajci su uvek u grupama od najmanje troje i naoružani automatskim puškama – navodi izvor lista.

Podsetimo, u poslednjem obračunu koji se dogodio krajem januara u blizini Osnovne škole “Đura Daničić” ranjen je Niko Uskoković, zet Gorana Kovačevića Goranca. Policija sumnja da je za to odgovorna Čodina grupa koja je u ratu sa Gorančevom već duže vreme, zbog kontrole nad narko tržištem.

Ovaj sukob se dovodi u vezu i sa ubistvom Teodore Kaćanski 19. novembra prošle godine, jer je ona bila devojka Nenada Stevića sa kojim je Kovačević imao kontakte.

Kako je ranije pisano, razlog sukoba je ubijeni vođa Veterničkog klana Nenad Opačić, jer Nišavić sumnja da je Kovačević “otkucao” policiji da je on naručio Opačićevu smrt. Za njim je raspisana i potraga.

Izvor: Blic/021
Foto: Ilustracija/Pixabay