Početna Crna hronika Novosadski sud petoricu osudio na ukupno 36 godina zatvora za dilovanje droge

Novosadski sud petoricu osudio na ukupno 36 godina zatvora za dilovanje droge

Novosadski Viši sud osudio je juče prvostepenom presudom na višegodišnje zatvorske kazne Gorana Jovića, Miodraga Nikolića, Vlatka Filiposkog, Zorana Simića i Obrada Đinovića zbog prodaje kokaina i marihuane, saopštio je ovaj sud.

Kako navode u novosadskom Višem sudu, tokom krivičnog postupka utvrđeno je da su od avgusta 2017. godine do 30. oktobra iste godine, Jović Goran, Nikolić Miodrag, Filiposki Vlatko i Đinović Obrad, prodavali marihuanu i kokain, čime su izvršili krivično delo neovlašćeno stavljanje u promet opojne droge.

Oni su osuđeni su na dugogodišnje zatvorske kazne, konkretno Jović Goran na devet godina zatvora, Nikolić Miodrag na osam godina zatvora, Simić Zoran na šest godina zatvora, Filiposki Vlatko na šest godina zatvora i Đinović Obrad na sedam godina i šest meseci zatvora.

Istom presudom produžen je pritvor Jović Goranu, Nikolić Miodradu, Simić Zoranu i Filiposki Vlatku, koji će trajati do upućivanje optuženih u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, dok je Đinović Obradu produžena mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora i zabranu korišćenja telefona i interneta, koja će trajati najduže do pravosnažnosti presude, odnosno do upućivanja optuženog na izdržavanje krivične sankcije.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay