Početna Travel Club Predstavljanje turističke privrede Vojvodine na Međunarodnom sajmu turizma u Budimpešti „UTAZAS2019“

Predstavljanje turističke privrede Vojvodine na Međunarodnom sajmu turizma u Budimpešti „UTAZAS2019“

0

Privredna komora Vojvodine (PKV), u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam i Turističkom organizacijom Vojvodine (TOV), organizuje nastup turističke privrede Vojvodine na 42. Međunarodnom sajmu turizma „UTAZAS2019“ koji se održava u Budimpešti, Mađarska u periodu od 21. do 24. februara 2019. godine.

Sveobuhvatnu turističku ponudu Vojvodine na Sajmu predstaviće TOV i 20 turističkih i ugostiteljskih preduzeća (turističke agencije, smeštajni kapaciteti, turističke organizacije, salaši, čarde, vinari i proizvođači domaćih tradicionalnih proizvoda i suvenira).

Poseban akcenat u aktivnostima PKV je na međuregionalnoj privrednoj saradnji, povezivanju i umrežavanju privrednih subjekata u regionu. Cilj nastupa turističke privrede Vojvodine na Međunarodnom sajmu turizma u Budimpešti je podrška privrednicima da unaprede postojeću poslovnu saradnju, a privrednicima koji se prvi put pojavljuju, da uspostave poslovnu saradnju sa mađarskim partnerima.

Vojvodina je atraktivna turistička destinacija za mnoge turiste iz Evrope, a tako i iz Mađarske, o čemu govore i statistički podaci koji beleže stalan rast ostvarenih dolazaka i noćenja turista iz Mađarske. Tokom prethodne 2018. godine, Vojvodinu je posetilo 27,8 odsto više turista iz Mađarske i ostvareno je 23,2 odsto više noćenja. Turisti iz Mađarske zainteresovani su za gradske centre kao što su Novi Sad i Subotica, atraktivne tematske ture koje obuhvataju kulturni turizam, gastronomiju, seoski turizam.

Na prošlogodišnjem sajmu predstavilo se 314 izlagača iz 23 zemlje, a sajam je posetilo više od 25.000 posetilaca. Više informacija o sajamskoj manifestaciji na adresi http://utazas.hungexpo.hu/en.

Foto: Promo