Početna Crna hronika Odbegli ubica iz novosadskog kluba “The end” osuđen na 15 godina zatvora

Odbegli ubica iz novosadskog kluba “The end” osuđen na 15 godina zatvora

0

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je presudu Višeg suda u Novom Sadu, kojom je odbegli Stefan Stefanović Ćeća osuđen na objedinjenu kaznu od 15 godina, zbog događaja u novosadskom klubu „The End“ iz 2017. godine, kada je osuđeni hicima iz pištolja naneo teške telesne povrede Milanu Pribakoviću, od kojih je ovaj preminuo.

Stefanović je u osuđen u odsustvu, jer je od 2017. u bekstvu. On se u postupku tereti za nanošenje teških telesnih povreda Pribakoviću, usled kojih je nastupila smrt, izazivanje opšte opasnosti i nošenje oružja za koje nije imao dozvolu.

Dvadesetosmogodišnjaku se pripisuje da je na današnji dan, da je 8. oktobra 2017. godine, oko 5.50 časova ujutru, ušao u diskoteku „The End“ u hotelu „Park“, u kojoj se u tom trenutku nalazio veći broj gostiju, i počeo da puca prema Pribakoviću pucajući mu u noge. Pribaković je zadobio tešku telesnu povredu u vidu strelne rane u predelu prednje unutrašnje strane leve natkolenice, kojom je zahvaćen i veliki arterijski krvni sud, zbog čega je oštećeni preminuo.

Okrivljeni je nakon događaja trčeći napustio diskoteku, pri čemu mu je pištolj ispao kod ulaznih vrata, navodi se u optužnici koji zastupa zamenik Višeg javnog tužioca Zoran Jakovljević. Laku telesnu povredu zadobio je i oštećeni R. S. kao posledicu rikošetiranja jednog od ispaljenih hitaca.

Podsetimo, u ovom slučaju uhapšen je bio i V. T. (27), zbog sumnje da je prisustvovao ubistvu, kao i da je znao identitet ubice, ali da to nije prijavio policiji. Okrivljeni je od ranije poznat policiji po različitim krivičnim delima, zbog čega je dva puta pre ubistva bio osuđivan na višegodišnje zatvorske kazne.

Apelacioni sud je na sednici održanoj 23. septembra odbio žalbu višeg tužilaštva kojom se predlaže duža kazna, ali i žalbu branioca okrivljenog, advokata Igora Besermenjija, koji smatra da su u postupku postojale bitne povrede odredaba krivičnog postupka i pogrešno ili nepotpuno utvrđeno činjenično stanje.

Autor: M- Ćirić
Foto: Pixabay