Početna Crna hronika Uskoro počinje suđenje za ubistvo devojke na Grbavici krajem prošle godine

Uskoro počinje suđenje za ubistvo devojke na Grbavici krajem prošle godine

0

Otvaranje glavnog pretresa protiv Dejana Dabovića (29) iz Herceg Novog, okrivljenog za teško ubistvo Dušanke J. (25), iz istog mesta, počinjenog prošle godine u Ulici Alekse Šantića kod broja 48 u Novom Sadu, zakazano je u Višem sudu u Novom Sadu za 1. decembar. Okrivljenom se pripisuje da je nožem fatalno povredio bivšu devojku.

Jučerašnje pripremno ročište održano pred predsednicom veća sudijom Ivanom Josifović, bilo je zatvoreno za javnost, ali smo naknadno saznali da se u ovom momentu može saopštiti samo da je na ročištu određeno koji će se dokazi izvoditi na pretresu okrivljeni je doveden iz pritvora, koji mu je produžen 23. septembra, a u kojem je završio nakon što ga je policija lišila slobode na Limanu, nekoliko sati nakon zločina na Grbavici.

Građani su prijavili tragičan slučaj nekoliko minuta pre 16 časova. Nastradalu crnogorsku državljanku studentkinju, je 26. decembra prošle godine, ekipa Hitne pomoći zatekla u krvi ispred ulaza kod broja 48, gde je stanovala. Pokušana je reanimacija, ali nesrećnoj devojci koja je godinama živela u Novom Sadu i tu nameravala da ostane, nije bilo spasa i pored rađene reanimacije. Ubodne rane na dušniku i grudnom košu su bile kobne i preminula je na putu do Urgentnog centra.

Najavljeno suđenje će pokazati koliko su tačna bila nagađanja medija da je mogući razlog ubistva počinjenog nakon kraće rasprave – neuspeo pokušaj pomirenja sa bivšom devojkom Dušankom posle dugogodišnje emotivne veze. Veoma bitnu ulogu pri donošenju sudske odlukem svakako će imati imati psihijatrijsko-psihološko veštačenje.

Prema jednoj verziji, Dabović je najmanje dva dana boravio u jednom novosadskom hostelu i u tom periodu u nekoliko navrata pokušavao da stupi u kontakt sa Dušankom i pokušavao da ugovori sastanak, ali je ona odbijala da se nađu i popričaju. Izgleda da je tada odlučio da je sačeka ispred zgrade u kojoj je živela i nakon kraće svađe počinio je zločin.

Takođe, biće zanimljivo i utvrditi i to, da li je osumnjičeni pokupio svoje stvari iz hostela u nameri da napusti u žurbi Novi Sad. Nakon uviđaja ispred zgrade u kojoj je Dušanka stanovala okupili su se njeni drugari, i u šoku vidno potreseni stajali i plakali. Ona je bila uspešna sportistkinja, trenirala je odbojku u jednom novosadskom klubu u koji je došla po preporuci iz Herceg Novog i nije propuštala ni jedan trening, rekle su njene kolege nakon tragičnog događaja.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay