Početna Crna hronika Odbrana traži izuzeće sudije za ubistvo u Bačkom Novom Selu

Odbrana traži izuzeće sudije za ubistvo u Bačkom Novom Selu

0

U Višem sudu u Novom Sadu danas je nastavljeno suđenje četrdesetčetvorogodišnjem Goranu Zoriću okrivljenom za misteriiozno ubistvo prijatelja u njegovoj kući u Bačkom Novom Selu.

Na današnjem glavnom pretresu saslušani su svedoci koji su detaljno odgovarali na pitanja predsedavajućeg veća i odbrane. U nekoliko navrata atmosfera u sudnici se uzburkala zbog nekih izjava i postupaka stranaka, a na kraju je branilac okrivljenog advokat Branko Munižaba zatražio izuzeće predsedavajuće veća sudije Ivane Josifović.

Svedok Milica Mandić, majka pokojnog oštećenog Miše Mandića, navela je da je njen sin smršao nekih dvadesetak kilograma, kako je istakla, ne zbog bolesti već od iznurenosti.

„Moj sin se nekoga bojao, Zorić Goran ga je iskorištavao i terao da radi više nego što je on želeo, a on je zbog nemaštine, budući da smo mi izbeglice, bio primoran da radi. Ja nisam volela Gorana, dva puta sam ga isterivala iz kuće. Toga dana kad je otišao kod njega, poslednji put pre kritičnog događaja, Miša je bio sređen kao za crkvu i lepo raspoložen. Goran me je sutradan uveče nazvao i rekao da mom sinu nema spasa da mu je nakon večere pozlilo verovatno zbog srčanih problema. Pre samog događaja sin mi je često tražio novac, a za novac koji je dobio kao odštetu posle saobraćajne nesreće kada sam ga pitala rekao mi je da ‘ga je pojela maca’.“, navela je svedokinja.

Nakon njenog svedočenja okrivljeni je pokušao da joj se direktno obrati kako bi joj izjavio saučešće, ali su na to skočili zatvorski čuvari i obezbeđenje, a majka oštećenog mu je odmahujući rukom i glavom rekla da joj se ne obraća.

Svedok Snežana Radić koja je u vreme kritičnog događaja bila u emotivnoj vezi sa okrivljenim, rekla je da ona više nije sa njim već da živi i radi u inostranstvu i da joj nije jasno zašto je uopšte pozvana da svedoči. Podsetimo, u vreme istrage je bila posmatrana kao vanbračna supruga te tada nije dala iskaz.

Ona je rekla da je došla do kuće okrivljenog kad ju je on nazvao i rekao joj da preko telefona ne može da priča. Navela je da je po dolasku bila šokirana saznanjem da oštećeni više nije živ te da nije uopšte ulazila u kuću već je više sati sedela u taksiju.

Podsetimo, okrivljenom se na teret stavlja da je 30. decembra 2018. godine u svojoj kući udarcima rukama i nogama naneo teške povrede opasne po život svom drugaru Miši Mandiću koji je od istih preminuo nekoliko sati kasnije. Na današnjem ročištu okrivljeni je izneo oprečne podatke o garderobi koju je pokojni oštećeni imao na sebi kritičnog dana, te je objasnio zbog čega je tek sada dopunio svoj iskaz.

Nakon svega, advokat Branko Munižaba je zatražio izuzeće predsedavajuće veća o čemu će naknadno odlučiti predsednik suda, te se još ne zna kada će biti nastavak ovog postupka.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay