Početna Crna hronika Odloženo suđenje novosadskom investitoru okrivljenom da je prevario 70 kupaca stanova

Odloženo suđenje novosadskom investitoru okrivljenom da je prevario 70 kupaca stanova

0

Suđenje investitoru Savi Babiću, okrivljenom da je pre desetak godina oštetio više od 70 kupaca stanova i placeva duplom prodajom na sedam lokacija u gradu, odloženo je u novosadskom Višem sudu zbog sprečenosti zastupnika optužnog akta.

Kako prenosi Dnevnik, on se tereti da je počinio krivična dela prevare i zloupotrebe ovlašćenja u privredi. Okrivljeni je juče izjavio da je obeštetio još troje oštećenih, a predsednica krivičnog veća sudija Slobodanka Gutović je tražila od njega da dostavi sudu dokaze o tome.

Takođe, odbrana je juče nagovestila da će eventualno angažovati stručnog savetnika da bi se izjasnio o navodima u optužnom aktu.

Protiv Babića je podignuto više optužnica koje su spojene, pa se očekivalo da će Više javno tužilaštvo precizirati optužni akt pred sam kraj postupka, a za to je juče dobilo rok od mesec dana. Naime, predmet je započeo još u tadašnjem Opštinskom sudu, da bi potom bio preseljen u Viši sud te usput promenio više sudskih veća.

Optuženi se brani sa slobode od 2013. godine, kada je pušten iz pritvora.

Tačan iznos novca koji je okrivljeni protivpravno prisvojio trebalo bi da bude utvrđen u optužnom aktu.

Naredni glavni pretres zakazan je za 25. novembar.

Podsetimo, investitora Savu Babića policija je uhapsila 2011. godine zbog sumnje da je prevarama sa preprodajom stanova u džep spakovao više od 1,5 miliona evra. Babić se, naime, sumnjičio da je od građana uzimao novac za stanove u izgradnji, nakon čega ne samo da nasamareni Novosađani nisu dobili stanove, već je prevario i treća lica, koja su takođe kupovala nepostojeće nekretnine. Tada se sumnjalo da je Babić duplo prodavao stanove u nekoliko ulica u Novom Sadu, ali i u Veterniku, gde je preprodavao placeve na kojima je trebalo da gradi stanove za koje je već uzeo novac. Iako se protiv njega vodilo više desetina parničnih postupaka, Babiću dugo policija nije mogla da uđe u trag, jer nije živeo na prijavljenoj adresi, a broj mobilnog telefona je menjao na svakih nekoliko dana.

Izvor: Dnevnik, 021
Foto: Pixabay