Početna Crna hronika Odloženo suđenje trojici okrivljenih za pokušaj iznude 20.000 evra!

Odloženo suđenje trojici okrivljenih za pokušaj iznude 20.000 evra!

sud u novom sadu

Pripremno ročište na ponovnom suđenju trojici okrivljenih za pokušaj iznude 20.000 evra od novosadske lekarke pre četiri godine, odloženo je usled nedolaska branioca jednog od optuženih.
Suđenje u novosadskom Višem sudu odloženo je zbog ranije preuzetih obaveza jednog od branilaca, pa je pomereno za 31. mart. Optuženi nisu ni privedeni iz zatvora u Sremskoj Mitrovici.
Podsetimo, sada bivši profesor biohemije u Srednjoj medicinskoj školi “7. april” u Novom Sadu Marko Vuković (37) iz Bačkog Maglića, Dejan Aleksić (22) iz Veternika i Bojan Prica (33) iz Čerevića osuđeni su sredinom 2012. godine ukupno na 16 godina zatvora. Presuda je osporena odlukom Apelacionog suda i naloženo je ponovno suđenje, ovog puta pred većem kojem predsedava sudija Višeg suda Slobodanka Gutović, prenosi Dnevnik.

Okrivljenima, s Vukovićem na čelu, pripisuje se da su u oktobru 2010. godine pokušali da iznude novac pretećim porukama putem mobilnog telefona i pismima ostavljenim ispod otirača pred ulaznim vratima lekarkinog stana. Oni se terete da su pretili da će, ako se ne udovolji njihovom zahtevu, nauditi njoj i članovima njene podrodice. Da bi ostavili što jači efekat, iznuđivači su u porukama, navodno, navodili precizne detalje iz života njenog sina, kom je Vuković, kao i optuženom Aleksiću, bio profesor dok su se školovali u Medicinskoj školi u Novom Sadu.
Vuković, koji je lekar po struci, tereti se da je skovao plan o otmici, od koje je vremenom odustao, pa je odlučeno da se pretnjama pređe na ucenu koleginice za 20.000 evra. Njemu se stavlja na teret da je prikupio detalje o životu njenog sina, koji je posle mature nastavio studije u Americi.
Vuković se takođe tereti da ja angažovao bivšeg učenika Aleksića da prikupi podatke o svom školskom drugu, lekarkinom sinu. Preteće poruke dolazile su, navodno, s mobilnog telefona optuženog Price.

Autor: Dnevnik.rs