Početna Crna hronika Odloženo suđenje za krvavi obračun u Silbašu

Odloženo suđenje za krvavi obračun u Silbašu

U Višem sudu u Novom Sadu danas je odložen glavni pretres okrivljenima za krvavi obračun u Silbašu zbog sprečenosti branioca okrivljenih da prisustvuje pretresu.

Predsednik veća sudija Srđan Savić zakazaće naredno ročište kada se očekuje saslušanje pet svedoka.

Podsetimo, Momčilu Aćimoviću (35) i Milanu Aćimoviću (63) iz Gajdobre na teret se stavlja da su u da su 2015. godine u jednom lokalu u Silbašu mačetom dugom oko pola metra sa sečivom od oko 35 santimetara pokušao da liši života meštanina Živka L., a njegovom ocu Milanu A. da je metalnom šipkom pokušao da liši života Miljana B. iz Ravnog sela.

Na ponovljenom pretresu krajem prošle godine Momčilo je ostao pri ranijoj odbrani kako se radi o nameštenom telefonskom pozivu kojem su poverovali i tako upali u problem i našli se na optuženičkoj klupi.

Njegov otac naveo je kako su on i sin legli umorni da spavaju kad se začuo telefon. „Mislili smo da nam je kum povređen i odmah smo otišli tamo kuma nije bilo, a po izlasku iz lokala masa je skočila na nas odvučeni smo u mrak i tamo tučeni. Nikoga nisam udarao pajserom“, naveo je u svojoj odbrani ovaj okrivljeni.

U prethodnom postupku Momčilo Aćimović osuđen je na četiri i po godine zatvora, a njegov otac Milan na dve.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay