Početna Crna hronika Odloženo suđenje za pokušaj ubistva advokata Travice

Odloženo suđenje za pokušaj ubistva advokata Travice

0

U Višem sudu u Novom Sadu odloženo je suđenje Ranku Bezaru iz Sremske Kamenice, okrivljenom za pokušaj ubistva advokata Branislava Travice (44), koji je iznenada preminuo u oktobru 2020. godine.

Glavni pretres je odložen zbog bolesti predsednika veća. Pola sata pre početka ročišta advokat Velimir Kojić, branilac optuženog Bezara, koji se brani sa slobode, ponovo je podneo zahtev postupajućeg sudije i predsednika Višeg suda u Novom Sadu.

O tom zahtevu će odlučivati apelacioni sud. Pored toga branilac je sudu predao podnesak sa novim dokaznim predlozima, o kojima će se takođe odlučivati.

Advokat Vladimir Beljanski, punomoćnik porodice sada pokojnog advokata Travice, povodom ponovnog zahteva odbrane optuženog za izuzeće sudije i predsednika suda, rekao je da smatra da je to način da se postupak odugovlači.

Prema optužnici, Bezar je 26. januara 2019. godine, 14.20 h u Sremskoj Kamenici, u srednje alkoholisanom stanju, iz pištolja pokušao da ubije novosadskog advokata Branislava Travicu, koji u blizini njegove kuće ima vikendicu. Bezar je na početku suđenja osporavajući optužnicu i ističući da nije kriv, rekao da nije imao lošu nameru kada je poneo pištolj od kuće jer je, kako je tvrdio, oružje hteo da pokaže komšiji kako bi mu ovaj pomogao da nađe kupca.

Pokojni advokat Travica je na početku glavnog naveo da je optuženi Bezar izneo niz neistina u dokaznom postupku, i izjavio da mu je okrivljeni iznenada prišao na dva ili tri metra i zavukao je ruku pod jaknu, uperio cev prema njemu, i nije ništa rekao. „Ja sam se u tom trenutku okliznuo, čuo sam zvuk obarača i udarača“ izjavio je tada Branislav Travica, opisujući šta se desilo. „Uhvatio sam ga čvrsto, okrenuo pištolj ka zemlji dok je pokušavao da se otrgne“.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay