Početna Crna hronika Odloženo suđenje za pucnjavu na Novom naselju

Odloženo suđenje za pucnjavu na Novom naselju

0

U Višem sudu u Novom Sadu odloženo je suđenje Dejanu Džambasu (35) iz Novog Sada okrivljenom za nasilničko ponašanje i pucanje iz gasnog pištolja i nedozvoljeno posedovanje oružja, koje se dogodilo u kafiću „Kvatro Stađone“ na Novom naselju pretprošle godine, budući da je odbrana navela da je podnela predlog o sklapanju sporazuma o priznanju krivičnog dela optuženog. On je prošlog decembra negirao delo koje mu se optužnicom stavlja na teret i izneo odbranu nakon što je rekao da se uopšte ne slaže sa navodima optužnice.

Sa obzirom na to da je zastupniku optužnog akta potrebna saglasnost Višeg javnog tužioca za pristanak na ovakvo zaključenje pretresa, ročište je pomereno za 16. maj tekuće godine. Na glavni pretres je pored okrivljenog koji se brani sa slobode došlo i četvoro svedoka među kojima i bio i oštećeni. Inače, okrivljeni je ranije izjavio da je 16. novembra pretprošle godine došao sa drugom u kafić „Kvatro Stađone“ gde je zatekao gotovo prazan lokal bile su samo dve devojke. Seli su za njihov sto, jedna ga je pitala čime se bavi kad joj je rekao da ima građevinsku firmu pitala ga je da li može da zaposli njenog momka.

„Mladić je ubrzo stigao. Rekao sam mu da mogu da mu ponudim 35 evra na dan on se obradovao i naručili smo nekoliko uzastopnih tura pića. Nakon moje žargonske opaske uz psovku bez loše namere oštećeni se našao uvređen otišao je za drugi sto i odatle mi dobacivao uvrede i pretnje. Udario sam ga dva ili tri puta, jer mi je psovao majku koja me je teškom mukom othranila. Ja sam gospodin čovek, pametniji sam od njega, ali sam pogrešno reagovao, pukao sam u stranu i otišao, kasnije me je policija odvela“, opisao je događaj optuženi. Dodao je da ga je mladić u jednom trenutku šutnuo nogom u stomak uz pretnje i mahanje prstom, a da ga je njegova devojka koja je prethodno sedela za istim stolom i radila kao konobarica udarila otvaračem u glavu dok je krenuo prema svom „bmv-u“ na parkiralištu blizu lokala. Takođe, sve vreme, mladić ga je psovao i govorio mu da je klošar i magarac, a da nije platio turu koju je naručio, naveo je Džambas.

Rekao je da je izvadio startni pištolj koji je nosio za pasom u predelu leđa, ispalio dva hica prema momku i njegovoj devojci sa namerom da ih zaplaši, znajući da ih pri tom ne može povrediti, a da bi sprečio eskalaciju događaja koji je zabeležen nadzornim kamerama. Prvobitno je u svom iskazu rekao da mu je poznato da ne sme nositi oružje, nakon nekoliko minuta promenio je iskaz, napominjući da ne zna čija je municija koja je pronađena u njegovoj kući, kao i da je metak pronađen u kaseti u njegovim kolima namenjen za nošenje na lancu oko vrata.

„Policija mi nije dozvolila da pozovem advokata prilikom pretresa maltretirali su me i naneli mi povrede“, naveo je ovaj okrivljen.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay