Početna Crna hronika Održan glavni pretres: Despot Vranić odlučio da se u daljem postupku brani...

Održan glavni pretres: Despot Vranić odlučio da se u daljem postupku brani ćutanjem

0

despot-vranic

U višem sudu u Novom Sadu održan je glavni pretres u slučaju suđenja Despotu Vraniću optuženom za izazivanje saobraćajne nesreće na uglu raskrsnici Bulevara Oslobođenja i Bulevara Cara Lazara u Novom Sadu 8. juna 2014. godine u kojoj su poginuli Vladica Matović, Milica Lažimirac i Aleksandar Marić.

Pred sudskim većem kojim predsedava sudija Vidoje Mitrić saslušani su svedoci Vukoica Vranić, deda optuženog koji je odustao od svedočenja, dežurni lekar Doma zdravlja u Irigu dr Mirjana Vuić Vilovski koja je zbrinula vlasnika “audia” kojim je upravljao Vranić, a koji je zbog zadobijenih povreda u tuči morao da bude transportovan u Novi Sad neposredno pre nesreće, veštaci Milan Simeunović, Svetozar Kostić i Vuk Bogdanović.

Optuženi je ostao pri svojoj odbrani i odlučio da se u daljem postupku brani ćutanjem. Veštaci su odgovarali na pitanja odbrane i tužitelja o brzini kojom je Vranić vozio kada je došlo do sudara. Dogovoreno je da veštaci izračunaju brzinu kojom se optuženi kretao i da li je postojala mogućnost kočenja.

Idući glavni pretres je zakazan za 6. april 2016.

Autor: Milica Ćirić
Foto: Facebook