Početna Crna hronika Optuženi policajac promenio iskaz na suđenju za otmicu Gorana Cvijetića

Optuženi policajac promenio iskaz na suđenju za otmicu Gorana Cvijetića

U nastavku suđenja okrivljenima za otmicu Gorana Cvijetića (42) u Novom Sadu 2017. godine, svedočio je optuženi beogradski policajac Vladica Rakić (38), koji je sada promenio iskaz.

Rakić je ovog puta tvrdio da je bio ubeđen da je Cvijetića predao inspektorima u civilu. On je promenio izjavu u odnosu na onu datu u tužilaštvu, tvrdeći da je tada bio šokiran saznanjem da je osumnjičen zbog događaja u Novom Sadu, ali i zbog straha za gubitak posla s obzirom na to da u MUP-u radi od 2000. godine.

“Mislio sam da sam uradio sve kako treba, da je oštećeni tog 22. maja 2017. godine, na nekoj meni nepoznatoj lokaciji u Novom Sadu predat dvojici policijskih inspektora u mom prisustvu. Bio sam ubeđen u to da su ga posle jurnjave po Novom Sadu, inspektori preuzeli iz kola u kojima mo bili sa njim”, izjavio je Rakić.

Za otmicu su optuženi Goran Kovačević (46), zvani Goranac, Dalibor Boganović (42) Boća, Vladica Rakić (38), Nenad Stević (41) i Božidar Bosnić (53) koji su na početku suđenja izjavili da se ne osećaju krivim, jer su, kako tvrde, izvršili građansko hapšenje, piše Dnevnik.

Oni su sumnjali da je Cvijetić umešan u ubistvo Stevićeve devojke Teodore Kaćanski novembra 2016. godine, kao i ranjavanje Nika Uskokovića januara 2017. Ostajući pri izjavi datoj u tužilaštvu, Goranac je, u utorak, 26. februara, rekao da su uhvatili Cvijetića na Detelinari i obavestili Stevića, rekavši mu da pozove policiju.

Cvijetić je, prema njegovim rečima, pokušao da pobegne, ali su on, Rakić i Bogdanović uspeli da ga savladaju i uguraju u kola.

Inače, žrtva otmice Goran Cvijetić je nepravosnažnom presudom novembra 2018. godine osuđen na 18 godina zatvora zbog pokušaja ubistva Nebojše Tubića Žapca (58). Proglašen je krivim i za podmetanje eksploziva pod službeni automobil lidera pokreta Dinara-Drina-Dunav Tomislava Bokana.

Izvor: Dnevnik / 021
Foto: Pixabay