Početna Crna hronika Otmičari Gorana Cvijetića ne osećaju se krivim

Otmičari Gorana Cvijetića ne osećaju se krivim

Petorica optuženih za otmicu Gorana Cvijetića (42) iz Budisave 2017. godine izjavila su na početku suđenja u novosadskom sudu da se ne osećaju krivim.

Goran Kovačević (46), zvani Goranac, Dalibor Boganović (42) Boća, Vladica Rakić (38), Nenad Stević (41) i Božidar Bosnić (53) tvrdili su da su Cvijetićevo “građansko hapšenje” 22. maja 2017. godine izveli kako bi ga predali policiji, pišu “Novosti”.

Oni su sumnjali da je Cvijetić umešan u ubistvo Stevićeve devojke Teodore Kaćanski novembra 2016. godine, kao i ranjavanje Nika Uskokovića januara 2017. godine. Ostajući pri izjavi datoj u tužilaštvu, Goranac je rekao da su uhvatili Cvijetića na Detelinari i obavestili Stevića, rekavši mu da pozove policiju.

Cvijetić je, prema njegovim rečima, pokušao da pobegne, ali su on, Rakić i Bogdanović uspeli da ga savladaju i uguraju u kola.

“Ja nisam pozvao policiju jer sam bio u konfuziji zbog svih pređašnjih događaja. Plašio sam se za svoju porodicu, jer je Cvijetić viđen kod moje zgrade kako stoji i čeka”, izjavio je Kovačević, odgovarajući na pitanje sudije Srđana Savića, zbog čega on nije pozvao policiju.

Prema njegovim rečima, Cvijetića su, između ostalog, uhapsili i zbog toga jer su mislili da namerava da učini još neko krivično delo.

Cvijetić je otet 22. maja 2017. godine na Detelinari. Nedugo zatim su uhapšeni Nenad Stević i Božidar Bosnić, a preostala trojica kasnije.

Suđenje se nastavlja 28. februara saslušanjem preostalih optuženih.

Inače, žrtva otmice Goran Cvijetić je nepravosnažnom presudom novembra 2018. godine osuđen na 18 godina zatvora zbog pokušaja ubistva Nebojše Tubića Žapca (58). Proglašen je krivim i za podmetanje eksploziva pod službeni automobil lidera pokreta Dinara-Drina-Dunav Tomislava Bokana.

Izvor: Novosti
Foto: Pixabay