Početna Crna hronika Optuženi za nesreću na Beogradskom keju u kojoj je poginula devojka pušten...

Optuženi za nesreću na Beogradskom keju u kojoj je poginula devojka pušten iz pritvora uz jemstvo od 126 hiljada evra

0

O. K. (29) iz Temerina koji se tereti za saobraćajnu nesreću u kojoj je život izgubila Milica Milićević (28) iz Novog Sad, a njen momak Zoran Janković (23) zadobio teške povrede, pušten je iz pritvora nakon što je Viši sud prihvatio jemstvo od 126 hiljada evra. Kako Dnevnik saznaje, u tom iznosu je stavljena pod hipoteku nepokretna imovina u vlasništvu njegovog oca.

Sud je prihvatio njegovo obećanje da do kraja krivičnog postupka neće pobeći i da bez odobrenja suda neće napustiti boravište, te da će do kraja postupka boraviti na adresi datoj sudu. U slučaju promene adrese, dužan je da o tome odmah obavesti sud.

Ukoliko prekrši dato obećanje, odnosno ako se do pravosnažnog okončanja sudskog postupka bude krio, pobegao ili napustio boravište bez odobrenja suda, jemstvo, odnosno hipoteka na nekretninama biće realizovana u korist republičog budžeta.

Tako će, na glavni pretres 24. maja O. K., u Viši sudu u Novom Sadu, doći sa slobode.

Saobraćajna nesreća u kojoj je poginula devojka, a njen momak teško povređen, dogodila se u noći između 7. i 8. avgusta 2021. godine. O. K. se tereti da je „rendž roverom“, na Beogradskom keju prema Žeželjevom mostu, naleteo na Jankovića koji je upravljao skuterom i njegovu devojku koja je sa njim bila na dvotočkašu.

Nakon udesa, on se nije zaustavio, nego je pobegao sa mesta nesreće i tom prilikom udario u još jedno parkirano vozilo. Međutim, ubrzo je pronađen na osnovu registarske tablice koja mu je optala i određeno mu je zadržavanje. On se sumnjiči za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i nepružanja pomoći povređenima.

Izvor: Dnevnik, Novosti
Foto: Pixabay