Početna Crna hronika Optuženi za ubistvo Kostića ostao pri ranijem iskazu

Optuženi za ubistvo Kostića ostao pri ranijem iskazu

0

U Višem sudu u Novom Sadu održan je glavni pretres protiv okrivljenog Aleksandra Radovića optuženog za ubistvo Predraga Kostića.

Na početku glavnog pretresa optuženi je izneo svoju odbranu ostajući pri tom kod ranije datog iskaza.

„Oštećenog sam upoznao šest meseci pre kritičnog događaja. Trgovali smo. Prodao sam mu neke sanitarije u vrednosti od 25.000 evra, ali pošto je kupovao za keš dogovorili smo se za 12 hiljada evra. Rekao mi je da nema sav novac kod sebe. pa smo se dogovorili da mi da šest hiljada u novcu i kombi i neke mašine za teretanu. Dovezao je kombi i mašine, a onda me prijavio policiji da sam mu ukrao kombi i mašine“, ispričao je Radović.

Optuženi je zatim naveo da mu je oštećeni konstantno pretio.

„Snimio sam telefonski razgovor i prijavio ga policiji. Dok sam davao izjavu o tim pretnjama njegova verenica i on su mi obili kuću i ukrali kombi koji je bio pun robe, odnosno stomatološke opreme koju, takođe, prodajem. Prijavio sam i to policiji. Dva dana pre samog događaja došao je kombijem ispred moje kuće, ali je video da nisam sam pa je pobegao. Toga dana, 13. januara, oko pola devet uveče. imao sam majstore pošto sam renovirao kuću. Oštećeni je došao do moje kuće, razbio staklo i krenuo nožem na mene. Pokušavao sam da se odbranim, ubo me je nožem nekoliko puta. Uzeo sam očev pištolj, za koji je posedovao urednu dozvolu i uperio u njega vičući “Beži!”. Prvo sam mu pucao u noge nadajući se da će se zaustaviti, ali nije i opet je krenuo nožem na mene. Pucao sam mu u grudi i ispraznio ceo šaržer. On je ustao kao da se ništa nije desilo i nastavio da me ubada. Sav krvav, uspeo sam da izađem u dvorište, otključao sam kapiju i video da preko puta stoje dvoje ljudi i povikao “Zovite hitnu i policiju!”. Video sam da su počeli da pale telefone“, rekao je, između ostalog, okrivljeni.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay