Početna Crna hronika Oružani napad na novosadskog advokata u Sremskoj Kamenici

Oružani napad na novosadskog advokata u Sremskoj Kamenici

0

Novosadski advokat Branislav Travica napadnut je u subotu oko 14:25 časova na putu u blizini svoje vikendice u Sremskoj Kamenici, saznaje 021.rs.

Kako je za 021 rekao Travica, napadač R.B. mu se približio s leđa naoružan pištoljem i pucao u njega, ali u cevi nije bilo metka. Kada je repetirao pištolj u nameri da ponovo puca, Travica ga je uhvatio za ruku, razoružao i savladao.

Potom je pozvana policija koja je uhapsila napadača.

Ceo incident se dogodio pred brojnim svedocima, komšijama i članovima porodice advokata Travice.

Inače, kako Travica kaže za 021, napadača poznaje od ranije, nikada nisu bili u sukobu, a sada ga je napao optužujući ga da brani mafiju.

Novosadski advokat nam je još ispričao da je naknadno otkrio da mu je isti čovek isekao gume na automobilu parkiranom blizu mesta napada.

Kako saznajemo u policiji, R.B. osumnjičen je za ugrožavanje bezbednosti i nelegalno nošenje oružja, određeno mu je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti izveden na saslušanje. Policija nastavlja rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog incidenta.

AKV: Napadi na advokate sve češći i teži, država hitno da reaguje

Advokatska komora Vojvodine najoštrije je osudila napad na advokata Branislava Travicu.

“Tražimo da se postupak protiv osumnjičenog hitno sprovede, a da državni organi preduzmu sve raspoložive mere radi preventivnog delovanja i zaštite advokata kao dela pravosuđa Republike Srbije”, navode u AKV.

Kako dodaju, napadi na advokate sve su češći i sve teži, a mnogi slučajevi još nisu razrešeni.

“Država mora ozbiljniije da pristupi porastom broja napada na advokate i rasvetljavanjem slučajeva, jer je napad na advokate napad na pravosuđe”, zaključuju u Advokatskoj komori Vojvodine.

Podsetimo, u poslednjih šest meseci u Novom Sadu su napadnuta još dva novosadska advokata.

U novembru 2018. godine Dragan Miljenović je zadobio teške telesne povrede prilikom napada na njegovu porodicu 11. novembra, u Novom Sadu. On je istakao da su ga bez razloga i povoda napali “huligani iz sveta fudbala”. Opširnije o tom napadu čitajte OVDE.

Takođe, početkom septembra prošle godine napadnuta je novosadska advokatica Enike Veg, i to u zgradi novosadskog suda.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay