Početna Crna hronika Osumnjičeni da je ženu bacio s mosta u Dunav pušten da se...

Osumnjičeni da je ženu bacio s mosta u Dunav pušten da se brani sa slobode

Zoran Grahovac (45), koji se sumnjiči da je ubio svoju suprugu Marijanu Grahovac (40), gurnuvši je sa novosadskog mosta Sloboda u noći između 23. i 24. februara, pušten je da se brani sa slobode, saznaje “Blic”.

Njemu je 16. aprila ukinut pritvor u kome se nalazio od hapšenja, 24. februara, dan nakon što je njegova žena stradala kada je pala s mosta Sloboda u Novom Sadu.

Kako “Blic” saznaje, Veće Višeg suda ukinulo je Grahovcu pritvor jer više ne postoji opasnost od uticaja na svedoke ni od uznemirenja javnosti, zbog kog je takođe bio u pritvoru.

Na rešenje o ukidanju pritvora žalilo se novosadsko Više tužilaštvo, ali je Veće suda tu žalbu odbilo i Grahovac se brani sa slobode.

Grahovac se sumnjiči za teško ubistvo supruge, inače slikarke i profesorke likovnog u OŠ “Miroslav Antić” u Futogu. Kako je i sam priznao policiji, on je svojoj supruzi naneo povrede – navodno ju je pretukao. Tragediji je prethodio i niz svađa između supružnika, a uzrok svađa bila je, navodno, njegova ljubomora. Nastavnica je bila dugogodišnja žrtva nasilja u porodici, ali su i prijatelji i poznanici bračnog para pričali da se ona nikada nije žalila na supruga.

Grahovac, koji je sam pozvao policiju kobne večeri, odmah je rekao da je ona sama skočila i to nakon što je on zaustavio automobil nasred autoputa.

Prema priči izvora “Blic”, Zoran je pozvao policiju i rekao da je Marijana skočila sa mosta, međutim nakon nekoliko sati određeno mu je policijsko zadržavanje, a tužilaštvo je pokrenulo predistražni postupak, a Zoran je postao osumnjičen.

Jutro nakon kobnog događaja započeta je potraga za Marijanom, a njeno telo pronašli su ribari gotovo mesec dana kasnije, i to na Karlovačkoj adi u Dunavu, više od deset kilometara nizvodno od mesta na kom je pala.

Telo je nađemo u šiblju na obali, a zbog stanja u kom se nalazilo obdukcijom nije bilo moguće utvrditi da se zaista radi o Marijani, što je tek kasnije potvrđeno analizom njenog otiska prsta koji se poklopio sa otiskom iz ličnih dokumenata.

Rrezultati obdukcije nisu pokazali da je Marijana imala povrede na telu, a uzrok smrti bio je utapanje.

Kobnom događaju prethodila je svađa supružnika i nasilje. Protiv Zorana se i dalje, kako je potvrđeno u tužilaštvu, vodi istraga za teško ubistvo.

Nema povreda na telu

Prema nepotvrđenim informacijama do kojih je došao “Blic”, obdukcioni nalaz Marijaninog tela pokazao je da je do smrti došlo utapanjem, te da na telu nisu uočeni tragovi povreda.

Međutim, postoje indicije da je Zoran ranije tukao i psihički zlostavljao suprugu. Zoran Grahovac, inače profesor u srednjoj mašinskoj školi, kobne večeri je pozvao policiju i prijavio da je Marijana nakon svađe u povratku kući zatražila da on zaustavi auto na mostu i skočila preko ograde u Dunav. Snimci kamera na mostu nisu otkrili šta se tačno dogodilo pošto se na njima video samo auto koji se zaustavlja, ali ne i šta se dešava.

Izvor: Blic
Foto: Ilustracija/Pixabay