Početna Danas u gradu Počeo 41. Fruškogorski maraton

Počeo 41. Fruškogorski maraton

0

Oko 10.000 učesnika i učesnica danas i sutra imaće na raspolaganju 19 staza, od najzahtevnijih za najspremnije planinare, do najkraćih za najmlađe i njihove roditelje.

Sa Popovice na Fruškoj gori, danas, 28. aprila, u 9 časova, startovao je 41. planinarski maraton.

Na početku svečanog dela otvaranja, predsednik Planinarskog saveza Srbije Iso Planić uručio je povelje Milivoju Nastasiću i Milivoju Kišdobranskom, zbog dugogodišnjeg rada kojim su doprineli popularizaciji pešačenja i planinarenja, kako na Fruškoj gori, tako i uopšte. Planić je poručio učesnicima da im želi siguran korak na stazama Fruškogorskog maratona.

– Želim vam da ispoljite entuzijazam, radost življenja i bliskost sa našom Fruškom gorom – kazao je Planić.

Predsednik Planinarskog saveza Vojvodine Nikola Bobić zahvalio se svim ljudima koji su protekle četiri decenije organizovali Fruškogorski maraton, istakavši da je i on prve planinarske korake napravio baš na Fruškoj gori uz maraton.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i predsednik Skupštine Grada Novog Sada i predsednik Organizacionog odbora maratona Zdravko Jelušić.

– Predivan dan na predivnoj planini, sa mnogo pozitivne energije. Svi znamo koliko nam je bitno da ova planina, kada se maraton završi, bude ono što je uvek bila – planina na ponos svih Vojvođana, na ponos Srbije. Verujem da nijedna boca, nijedan papirić nakon ove manifestacije neće ostati na Fruškoj gori. Danas je Fruška gora svetska planina. Uživajte! – poručio je Jelušić.

Fruškogorski maraton traje danas i sutra, kada će najsmeliji okončati najduže staze.

Izvor: Mojnovisad.com
Foto: Skupština grada Novog Sada