Početna Crna hronika Osumnjičeni za napad na policajca u Novom Sadu bio u zatvoru zbog...

Osumnjičeni za napad na policajca u Novom Sadu bio u zatvoru zbog krađe iz vile predsednika Češke

0

D. S. (43), zvani Pipika, osumnjičen za pokušaj ubistva policijskog inspektora u sredu popodne u Novom Sadu, robijao je u Češkoj zbog serije provala, između ostalog, i u vilu bivšeg predsednika te države Vaclava Klausa, a njegov otac je svojevremeno bio član kriminalne grupe “Firma”, piše “Blic”.

On se sumnjiči da je operativca novosadske policije, 33-godišnjeg U. N, koji je pokušao da ga legitimiše, izbo šrafcigerom.

Iza sebe ima osam osuda, kao i 35 krivičnih prijava za razna krivična dela, uglavnom za teške krađe, kod nas i u inostranstvu.

Hapšen je i u Češkoj, sa još tri osobe, jer su provalili u čak 65 vila na teritoriji te zemlje. Ono po čemu je grupa provalnika, u kojoj je bio i D. S, bila prepoznatljiva jeste to što su pristup vilama političara i estradnih zvezda imali zahvaljujući vezi jednog od njih sa pevačicom Darom Rolinc.

I njegov otac svojevremeno je bio optužen da je član kriminalne grupe “Firma” koja je, prema navodima Specijalnog tužilaštva, prodavala drogu na teritoriji Novog Sada. Uhapšen je u akciji “Sablja” i na suđenju je čak negodovao zbog svedočenja Miladina Suvajdžića, zvanog Đura Mutavi, svedoka saradnika.

On je podneo i krivične prijave protiv tužioca, istražnog sudije i predsednika Okružnog suda u Novom Sadu, a na kraju je osuđen na osam godina zatvora.

Izvor: Blic
Foto: Ilustracija