Početna Crna hronika Osumnjičenom za obljubu nad detetom kod Šodroša produžen pritvor

Osumnjičenom za obljubu nad detetom kod Šodroša produžen pritvor

0

Novosađaninu M. J. (83), koji se tereti za obljubu osmogodišnjeg dečaka, produžen je pritvor u kojem se nalazi od hapšenja i on ostaje iza rešetaka do 15. maja.

Suđenje u ovom predmetu počelo je 2. februara u Višem sudu u Novom Sadu, a optuženi je prema nezvaničnim informacijama, na glavnom pretresu izneo svoju odbranu. Šta je tom prilikom izjavio ostaće nepoznato budući da je suđenje zatvoreno za javnost radi zaštite interesa maloletne žrtve. Sledeći glavni pretres zakazan je za 30. mart.

Podsetimo, optuženi je uhapšen 7. maja prošle godine zbog sumnje da je oko 14.30h, dečaka odveo u obližnju šumu u blizini plaže Šodroš i obljubio ga.

Starac i mališan se, navodno, ne poznaju, a taj dan su se slučajno sreli nedaleko od nekadašnjeg brodogradilišta nakon što je osmogodišnjak sam otišao od kuće i peške se uputio prema Dunavu.

Dalje zlostavljanje deteta sprečile su dve žene koje su se u tim trenucima našile i, videvši prizor, pozvale policiju. M. J. je pobegao prema Limanu, a žene koje su ga prijavile su sačekale policiju i objasnile u kom pravcu je starac otišao.

On je, na osnovu opisa, ubrzo pronađen i uhapšen.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay