Početna Crna hronika Osumnjičenom za ubistvo konobarice u Loku 30 dana pritvora

Osumnjičenom za ubistvo konobarice u Loku 30 dana pritvora

Šezdetogodišnjem P. B. iz Loka, osumnjičenom za ubistvo S. P. (59), određen je pritvor do 30 dana.

Više javno tužilaštvo je saopštilo da je Ločanin sumnjiči da je 15. aprila u tom mestu, u opštini Titel, u jednom ugostiteljskom objektu u večernjim časovima ubio S. P. i da se istraga protiv njega vodi zbog ubistva za koje je zaprećena kazna zatvora od pet do petnaest godina, kao i zbog nedozvoljenog posedovanja oružja, za šta je zaprećena kazna zatvora od dve do dvanaest godina.
Nakon što je na osnovu naloga javnog tužilaštva osumnjičeni uhapšen, a potom i zadržan do 48 časova, on je zakonskom roku priveden i saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Nakon saslušanja, na predlog javnog tužilaštva, osumnjičenom je određen pritvor do 30 dana.

Više javno tužilaštvo navodi i da će hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u toku vođenja istrage povodom u vezi sa ovim događajem, nakon čega će doneti dalje odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Podsetimo da je prema nezvaničnim informacijama osumnjičeni nakon što je izbačen iz kafane otišao kući gde je uzeo pištolj i potom se vratio i iz bašte pucao u pravcu lokala. Metak je pogodio S.P. koja je u lokalu radila kao konobarica.

Žena je preminula na licu mesta, a osumnjičenog je policija uhapsila nedaleko od mesta zločina.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay