Početna Crna hronika Osumnjičenom za ubistvo konobarice u Loku 30 dana pritvora

Osumnjičenom za ubistvo konobarice u Loku 30 dana pritvora

0

Šezdetogodišnjem P. B. iz Loka, osumnjičenom za ubistvo S. P. (59), određen je pritvor do 30 dana.

Više javno tužilaštvo je saopštilo da je Ločanin sumnjiči da je 15. aprila u tom mestu, u opštini Titel, u jednom ugostiteljskom objektu u večernjim časovima ubio S. P. i da se istraga protiv njega vodi zbog ubistva za koje je zaprećena kazna zatvora od pet do petnaest godina, kao i zbog nedozvoljenog posedovanja oružja, za šta je zaprećena kazna zatvora od dve do dvanaest godina.
Nakon što je na osnovu naloga javnog tužilaštva osumnjičeni uhapšen, a potom i zadržan do 48 časova, on je zakonskom roku priveden i saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Nakon saslušanja, na predlog javnog tužilaštva, osumnjičenom je određen pritvor do 30 dana.

Više javno tužilaštvo navodi i da će hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u toku vođenja istrage povodom u vezi sa ovim događajem, nakon čega će doneti dalje odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Podsetimo da je prema nezvaničnim informacijama osumnjičeni nakon što je izbačen iz kafane otišao kući gde je uzeo pištolj i potom se vratio i iz bašte pucao u pravcu lokala. Metak je pogodio S.P. koja je u lokalu radila kao konobarica.

Žena je preminula na licu mesta, a osumnjičenog je policija uhapsila nedaleko od mesta zločina.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay