Početna Crna hronika Otkriveno ko je žrtva brutalnog prebijanja u Novom Sadu

Otkriveno ko je žrtva brutalnog prebijanja u Novom Sadu

0

Mladić koga je Ivan Kontić (30) brutalno pretukao 24. avgusta u Novom Sadu, a onda mu onesvešćenom izlomio obe ruke je Miljan Mandić (28), pisac, scenarista i dramaturg iz Beograda, koji je ni kriv ni dužan zadobio traume od monstruma za ceo život.

Slučaj koji je potresao Srbiju i dalje nema epilog jer je Kontić pobegao od zakona, pretpostavlja se, u Crnu Goru, pa je za njim raspisana međunarodna poternica zbog pokušaja ubistva.

Miljan je bio “kriv” samo zbog toga što se njegov brat zamerio kriminalcu koji ne krije odanost crnogorskom vlastodršcu Milu Đukanoviću i često se slika sa crnogorskim nacionalnim simbolima, navodi “Srpski telegraf”.

“Miljanov brat od strica je nedavno otpustio Kontića sa posla obezbeđenja u svojoj firmi, pa je ovaj pobesneo. Samo je vrebao priliku da se osveti, ne birajući metu. Ni kriv ni dužan stradao je nedužan momak, posvećen filmskoj umetnosti, koji u životu nije ni mrava zgazio”, kaže izvor iz istrage.

Nesrećni mladić inače živi u Beogradu, ali je često odlazio u Novi Sad, gde je završio dramski odsek Univerziteta umetnosti.

Komšinica Radmila koja stanuje na spratu ispod Miljana na njegovoj beogradskoj adresi za njega ima samo reči hvale.

“Miljan je dobar komšija, uvek doteran i lepo obučen. Hteli smo da ga imenujemo za predsednika skupštine stanara stambene zgrade jer deluje kao odgovoran i spretan mladi gospodin. Popravljao je ponešto po zgradi i uvek je spreman da pruži pomoć”, rekla je Radmila za Kurir.

Kad je čula da je pretučen, Radmila je bila šokirana.

“Moja ćerka je profesorka i poznaje ga, a baš sam je skoro pitala da li ga viđa jer ga ja dugo nisam videla. Stan u našoj zgradi Miljanu je kupio deda još odavno kad ga je porodica čuvenog dekana Tehničkog fakulteta dobila u nasledstvo. Njegov stan ima pedesetak kvadrata i potpuno je renoviran, tako da je jedno vreme Miljan izdavao strancima svoj stan, a iznajmljivao stan preko puta za manje novca. Od pre nekog vremena on se vratio u svoj stan. Miljan je druželjubiv dečko i često je s mladim ljudima iz unutrašnjosti koji iznajmljuju stanove u našoj zgradi, a kojih imao prilično, pravio žurke i sedeljke. Od korone se to promenilo, pa i njega nisam srela dugo”, ispričala je ljubazna Beograđanka.

Izvor: Kurir.rs/Srpski telegraf
Foto: Pixabay