Početna Crna hronika Pacijent napao doktorku u Zmaj Ognjena Vuka

Pacijent napao doktorku u Zmaj Ognjena Vuka

Pacijent Odseka za bolesti zavisnosti u ambulanti u Zmaj Ognjena Vuka, R. K, napao je psihijatra Milenu Golubski.

Incident se dogodio u ponedeljak, 4. marta, u poslepodnevnim časovima.

Kako saopštavaju iz Doma zdravlja, “pacijent R. K, od ranije poznat policiji, fizički je nasrnuo na doktorku koja je tom prilikom pala i samo zahvaljujući pomoći ostalih pacijenata koji su bili u čekaonici izbegnuto je nanošenje težih povreda”.

Povod za incident, saopštavaju, bilo je nezadovoljstvo pacijenta nemogućnošću trenutne realizacije izdatog elektronskog recepta za metadon u apoteci.

– Iako je doktorka Golubski svim pacijentima objasnila trenutnu situaciju i zamolila ih za strpljenje, što su gotovo svi prihvatili, R.K. je fizički napao našu doktorku hvatajući je za vrat i udarajući je u grudi. Nakon brze intervencije policije nasilnik je udaljen i, prema informacijama koje posedujemo, javni tužilac je ovo delo okarakterisao kao napad na službeno lice – navodi se u saopštenju.

Iz Doma zdravlja upozoravaju javnost da se, iako je vinovnik ovog napada zadržan u pritvoru, njihovi zaposleni konstantno suočavaju sa rizicima i ozbiljnim pretnjama.

Takođe, obaveštavaju javnost da se od 7. marta elektronski recepti za opijate, izdati u Odseku za bolesti zavisnosti, mogu realizovati u apotekama.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay