Početna Crna hronika Pajtić podneo krivičnu prijavu zbog pretnji upućenih njegovoj deci

Pajtić podneo krivičnu prijavu zbog pretnji upućenih njegovoj deci

bojan-pajtic-foto-tanjug11

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštila da je odmah po objavljivanju saopštenja Demokratske stranke da su deci predsednika DS Bojana Pajtića upućene pretnje, pristupilo proveri da li je taj slučaj zvanično prijavljen policiji.

Kada je utvrđeno da nije, policijski službenici PU Novi Sad pokušali su telefonski da kontaktiraju Bojana Pajtića, navodi se su saopštenju policije.

“Nakon što su stupili u kontakt sa Pajtićem, on ih je obavestio da bi u prostorije Policijske uprave mogao da dođe sat vremena posle ponoći, jer trenutno nije u Novom Sadu. Inspektor ga je sačekao, a on je po dolasku podneo krivičnu prijavu zbog navedenog događaja”, navodi policija.

Prijava je ujutru prosleđena Odeljenju za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije čiji su pripadnici sproveli sve neophodne mere i radnje iz svoje nadležnosti i kompletan izveštaj dostavljen je na dalje postupanje Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, dodaje se u saopštenju i navodi da MUP najoštrije osuđuje sve pretnje.

DS je saopštila da su pre pet dana maloletnoj deci predsednika DS-a Bojana Pajtića upućene brutalne pretnje fizičkim nasiljem preko društvene mreže Tviter, a da “do današnjeg dana nije saopšteno ime počinioca, nije izneta bezbednosna procena, niti je iko uhapšen ili priveden”.

Demokratska stranka očekuje da policija i tužilastvo preduzmu hitne korake u rešavanju ovog slučaja, u nadi da su u njihovim očima sva deca ista, i da ne postoje porodice koje su ravnopravnije od drugih, navodi se u saopštenju ove stranke.

Autor: agencije
Foto: Tanjug