Početna Crna hronika Plaćeni ubica iz Čantavira uhapšen u Pragu

Plaćeni ubica iz Čantavira uhapšen u Pragu

Na osnovu međunarodne poternice sinoć je u Pragu uhapšen D.Č. (1980) koji se sumnjiči da je 5. januara ove godine na Banovom brdu ubio tridesetsedmogodišnjeg muškarca, saopštio je MUP.

Srbija će zatražiti njegovu ekstradiciju kako bi bio procesuiran u našoj zemlji.

MUP navodi da je za njim više država raspisalo međunarodne poternice i evropske naloge za hapšenje.

Mediji navode da se radi o Čabi Deru iz Čantavira, kod Subotice, koji je tražen i zbog ubistava u Amsterdamu u julu prošle godine i u Budimpešti u septembru.

On je državljanin Srbije sa najviše crvenih poternica. Važi za plaćenog ubicu i sumnjiči se da je za pet mesecio ubio tri osobe, a za njim su tragale policije širom sveta.

Trenutak kada je u januaru na Banovom brdu pucao u Nebojšu Markovića ispred njegove kuće zabeležile su i nadzorne kamere.

Podsetimo, Čaba Der je 2004. godine priznao da je ubio novosadskog kriminalca Branislava Jelačića u restoranu “Marina”. Tom ubistvu je prethodio sukob oko uticaja na novosadskom narko-tržištu. O detaljima tog događaja čitajte OVDE.

Uhapšen je 2017. godine u Sarajevu, kad je sa Markom Gojčevićem iz Bara planirao ubistvo. Oni tada nisu otkrili nalogodavce, niti koga su došli da ubiju.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay