Početna Crna hronika Počelo suđenje paru iz Veternika zbog dilovanja droge i posedovanja oružja

Počelo suđenje paru iz Veternika zbog dilovanja droge i posedovanja oružja

0

U Višem sudu u Novom Sadu danas je počelo suđenje okrivljenima za neovlašćeno posedovanje i dilovanje opojnih droga i držanje oružja i eksplozivnih naprava.

Na višesatnom otvaranju glavnog pretresa saslušano je četvoro okrivljenih. Od njih, jedini je u pritvoru prvookrivljeni M. M. (30) koji je rekao za svoju okrivljenu devojku B. B. (25), da nema veze sa slučajem iz optužnog akta, a za pronađenu bombu da pripada njegovom rođenom bratu.

Predsednica, sudija Ivana Josifović, zakazala je naredno ročište, kada je i moguć kraj pretresa, za 18. jun, na kojem bi trebalo da se pregledaju nalazi DNK veštačenja upoređivanja bioloških tragova na bombi pronađenoj u kući okrivljenog Markovića. Takođe, očekuje se saslušanje dvojice operativaca MUP-a koji su vršili pretres kuće.

Prema navodima optužnice M. M. i njegova devojka B. B. zatečeni su u stanu u Veterniku u Ulici Sonje Marinković, 28. januara 2020. godine sa vagicom za merenje narkotika i više grumena kanabisa, teških nekoliko grama, od kojih su jedan deo prodali okrivljenima A. R. (34) i Đ. M. (33).

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay