Početna Crna hronika Počelo suđenje Snajperu i njegovoj supruzi za posedovanje oružja

Počelo suđenje Snajperu i njegovoj supruzi za posedovanje oružja

0

U Osnovnom sudu u Novom Sadu počelo je suđenje Slobodanu Milutinoviću Snajperu i njegovoj supruzi Tamari zbog ilegalnog posedovanja oružja.

Na jučerašnjem glavnom pretresu odbranu su izneli okrivljeni Slobodan Milutinović Snajper i njegova supruga. Snajper je ostao pri ranije datom iskazu nepriznajući delo koje mu se stavlja na teret, dodajući da je nekoliko dana pre kritičnog događaja saznao da u njegovoj kući postoji pištolj.

„Te večeri smo u našem stanu sedeli moja supruga Tamara, naš prijatelj Janko Kerekeš i ja. Pili smo vino i pričali, ja sam potegao temu naše bezbednosti na šta je moja supruga rekla da se ona obezbedila i da je nabavila pištolj. Nas dvojica smo se nasmejali, a Tamara je otišla do spavaće sobe i odatle donela neku tkaninu, mislim da je bila moja crna majca i iz nje izvadila pištolj. Nisam verovao da je pištolj pravi mislio sam da je replika. Prilikom pretresa kada me je inspektor Saša Milanović pitao da li imam nešto da prijavim oružje ili novac rekao sam da imam novac i doneo sam ga. To je sve što imam da kažem i u daljem postupku neću odgovarati na pitanja“, izjavio je Snajper iznoseći svoju odbranu, dodajući da se deca u trenutku kad je Tamara pokazala pištolj nisu nalazila u stanu.

Tamara Milutinović ostala je pri ranije datoj odbrani dodajući da je pištolj nabavila jer se plašila za svoju i dečiju bezbednost budući da su njenom suprugu nekoliko puta palili automobile, da mu je jednom čak i postavljena bomba, a ona se u tom trenutku nalazila u neposrednoj blizini dve ulice odatle ispred njihove zgrade, pored toga često su ispred zgrade vikali neki ljudi i nazivali njenog supruga pogrdnim imenima.

„Sada shvatam da je nabavljanje oružja bila velika greška, kajem se zbog toga i obećavam da se to više neće ponoviti. Pištolj sam držala u korpi za veš budući da suprug i deca to nikad ne diraju. Kada me je policajac koji je pronašao pištolj pitao da li je to igračka rekla sam mu da je to moj pištolj. Nemam ništa više da kažem i u daljem postupku neću odgovarati na pitanja i trenutno se neću izjašnjavati o krivici“, izjavila je u svojoj odbrani optužena.

Predsednik Veća sudija Đorđe Radovanović prihvatio je predloge branioca okrivljenih advokata Gorana Karadarevića da se saslušaju svedoci pretresa kao i veštaci Milica Peckarević Marković i Dejan Belić, usvojen je i predlog tužilaštva da se saslušaju policajci koji su vršili pretres.

Naredno ročište zakazano je za 21. april tekuće godine.

Podsetimo, bračni par Milutinović uhapšen je u opsežnoj akciji policije nakon pokušaja ubistva Gorana Kovačevića Goranca i ubistva njegovog telohranitelja MMA borca Uroša Stefanovića septembra prošle godine. Okrivljeni su pušteni da se brane sa slobode, ali se Snajper nalazi u pritvoru zbog drugog krivičnog dela.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay