Početna Crna hronika Počelo suđenje za napad na policajce u Novom Sadu

Počelo suđenje za napad na policajce u Novom Sadu

0

U Osnovnom sudu u Novom Sadu počelo je suđenje okrivljenima za napad na policajce u Urgentnom centru nakon tuče u kojoj je izboden novosadski pevač Strahinja Mrđan 4. decembra prošle godine u večernjim časovima.

Na početku glavnog pretresa zastupnica optužnog akta Tijana Divjak pročitala optužnicu kojom se prvookrivljenom Ognjenu Stankoviću (26) iz Novog Sada, na teret stavlja učestvovanje u tuči, napad na službeno lice i nedozvoljeno posedovanje, držanje nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a drugooptuženom Damjanu Puzoviću (25) iz Prijepolja, na teret se stavlja samo napad na službeno lice u holu Urgentnog centra.

Predsednica veća sudija Branka Popović prihvatila je da se saslušaju svedoci oštećeni policijski službenici M. D, i K. J, kao i svedoci oštećeni pevač Strahinja Mrđan i Sandra Bakša koja je pomogla prvookrivljenom koji je takođe zadobio dve ubodne rane u predelu vrata kritične večeri, a predlozi za ukidanje pritvora okrivljenima ili zamena za meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor odbijeni, dok je predlog da se pribavi kompletna lekarska dokumentacija za prvookrivljenog Ognjena Stankovića prihvaćen.

Naredno ročište zakazano je za 15. septembar tekuće godine.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay