Početna Crna hronika Počelo suđenje za pokušaj ubistva kolima kod Novosadskog sajma

Počelo suđenje za pokušaj ubistva kolima kod Novosadskog sajma

0

U Višem sudu u Novom Sadu juče je počelo suđenje Novosađaninu Draganu Pupoviću (38) okrivljenom za pokušaj ubistva i ugrožavanje sigurnosti, počinjeno njegovim kolima u novembru 2019. godine kada je oko jedan sat iza ponoći namerno udario Futožanina N. J. (43) koji se nalazio ispred kioska brze hrane u Ulici Braće Popović u Novom Sadu.

Na prvom saslušanju detaljno su svoje izjave dali okrivljeni, dvojica oštećenih i nekoliko svedoka, koji su svi ovaj događaj opisali znatno drugačije.

Naime, okrivljeni je naveo da je tog dana u novembru 2019. godine dosta pio, jer je prvo bio na tastovom rođendanu, a potom sa drugarom u kafiću blizu lokacije na kojoj se događaj i desio. Okrivljeni nije poricao konzumiranje alkoholnih pića te večeri, a ista situacija je i u slučaju svedoka oštećenog, Slobodana Đ., kao i njegovog drugara Nebojše J. koji je ovom prilikom teško povređen, te je bio i u komi, usled čega se ne seća precizno svega što se te večeri dogodilo.

„Popio sam dosta piva te večeri, rekao je okrivljeni. Otprilike sat vremena posle ponoći, otišao sam po giros da odnesem mojoj ženi, nakon čega sam nameravao da pođem kući“, naveo je juče optuženi.

Potom je pokazao na oštećenog svedoka Slobodana Đ. i rekao da mu se on obratio uz psovke i uvrede, posle čega su ubrzo krenuli prema njemu dvojica oštećenih.

„Manevrisao sam kolima da bih izašao sa parkinga, jer me je jedan automobil zagradio. Išao sam napred i nazad. U jednom momentu mi je posle rasprave pritrčao jedan od njih i krenuo da mi otvara vrata sa suvozačeve strane. Tad mi je polomljeno staklo na zadnjoj strani kola. Otišao sam kući odneo supruzi giros, rekao joj šta mi se dogodilo i krenuo u policiju da ovo sve prijavim. Usput me je zaustavila interventna patrola, kojoj sam video da radi rotacija iza mene pa sam se zaustavio. Sve vreme, od dešavanja ispred lokala brze hrane do susreta sa policajcima moglo je trajati do osam minuta“, izjavio je juče okrivljeni.

Na pitanje svog branioca, advokata Borislava Baroša, optuženi je rekao da prilikom kretanja unazad, kad je došlo do kontakta, udarca, s mladićem iza njega, on nije gledao u retrovizor, jer je mahinalno hteo da se skloni od ovih osoba.

„Jedan od njih, nije uspeo da otvori vrata, ali sam video da se zaleteo prema meni. Inače, oni su sve vreme psovali i pretili“, dodao je okrivljeni.

Okrivljeni, oštećeni i svedok su na molbu predsednika veća, nacrtali skice na kojima su obeležili svoje položaje i bitne detalje u to vreme na toj lokaciji.

Oštećeni i svedok, Slobodan Đ. je juče ispričao da je on sa dvojicom drugara iz Futoga, u kojem živi, došao u Novi Sad na sendviče. Prema njegovim rečima videli su kako se neko muči da parkira pred trafikama brze hrane, dok je bilo dosta slobodnog mesta. Rekli su vozaču nešto što se njemu nije svidelo, a on je sa njima razmenjivao psovke, i na kraju je došlo do teških povreda.

„Išao je levo i desno uz buku. Mi smo komentarisali „samo da nekog ne povredi“, počeli smo uzajamno da se psujemo. Mislim da je imao slobodnog prostora da parkira kola najmanje 12 metara, Počeo je da manevriše“, naveo je oštećeni i nastavio priču: – „Vidi ga kako je pijan, ovaj će nekog na kraju da povredi“, rekao sam. Na to je okrivljeni kazao da je došao po giros svojoj trudnoj ženi, a mi smo odgovorili „Nek’ je sa srećom“. Ušao je u raspravu što mu spominjemo suprugu. Potom je krenuo kolima na mene, u dva navrata, ali sam ga izbegao, to se završilo tako što je udario Nebojšu. Zatim se čula zaglušujuća buka, a Nebojša je od siline udarca leteo i pao glavom na trotoar. Krkljao je, jedva disao, izgledalo je da će da umre, a okrivljeni je otišao kolima.”

Punomoćnik oštećenih, advokat Željko Čavić, usmerio je pitanja svedocima na što preciznije pozicije učesnika događaja i položaj i opis automobila koji je navodno zagradio automobil okrivljenom koji je po nekoj verziji doprineo incidentnoj situaciji.

Predsednik veća sudija Srđan Savić zakazao je naredno ročište za 28. april kada je planirano saslušanje preostalih svedoka i sudskih veštaka iz oblasti psihijatrije, sudske medicine i saobraćaja.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay