Početna Crna hronika Počelo suđenje za prošlogodišnju oružanu pljačku marketa u Banatiću

Počelo suđenje za prošlogodišnju oružanu pljačku marketa u Banatiću

0

U novosadskom Višem sudu otvoren je glavni pretres dvojici okrivljenih za učestvovanje u prošlogodišnjem razbojništvu u prodavnici Univereksport u Banatiću.

Prvookrivljenom Ž. S. (23) se pripisuje i da je koristio pištolj u razbojništvu, dok se taksista koji ga je dovezao na lice mesta i sa istog odvezao B. Š. (53) tereti za razbojništvo u saizvršilaštvu. Uz to, u optužnici se navodi i izazivanje opšte opasnosti, kao i ugrožavanje sigurnosti, piše Dnevnik.

Okrivljeni mladić je delimično priznao dela koja mu se pripisuju, dok je taksista poricao da je znao za to šta će se desiti.

Po optužnici, taksista je dovezao prvookrivljenog na lice mesta. Ovaj je ušao u radnju i zapretio prodavačici uperivši joj pištolj u glavu. Kasirka je uspela da otrči u toalet radnje, nakon što je prethodno zatvorila kasu. Potom je zaposleni u toj prodavnici prišao i pokušao da spreči razbojnika da ode s 36.000 dinara, koliko se nalazilo u fioci. Kada ga je u bekstvu uhvatio za nogu, izgrednik je ispalio hitac u beton, a projektil je prilikom rikošetiranja naneo lake telesne povrede radniku u prodavnici.

Nakon toga, prvookrivljeni je ušao u vozilo taksiste koji ga je dovezao do prodavnice i pobegao. Pri tome je automobil išao suprotnim smerom i prošao kroz crveno svetlo na semaforu.

Nastavak suđenja zakazan je za 29. novembar.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay