Početna Gradske teme Osam predloga za Novembarsku povelju Novog Sada

Osam predloga za Novembarsku povelju Novog Sada

0

Osam kandidata predloženo je za Novembarsku povelju Novog Sada za 2021. godinu.

Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja na današnjoj sednici razmatrala je pristigle inicijative i utvrdila da je blagovremeno, do 1. oktobra, pristiglo osam predloga.

Među predloženim kandidatima za Novembarsku povelju su Crveni krst Novog Sada, profesorka Pravnog fakulteta u Novom Sadu doc. dr Dragana Ćorić, Kaćke novine, specijalista opšte medicine Snežana Jankov, Novosadska toplana, PU “Radosno detinjstvo”, Ustanova za izradu tapiserija “Atelje 61” i predsednik, osnivač i aktivista Novosadske biciklističke inicijative Marko Trifković.

Novembarska povelja Novog Sada dodeljuje se kao društveno priznanje za izuzetne rezultate i dostignuća u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti, povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918. godine, dana kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Novembarska povelja dodeljuje se građaninu i grupi građana, preduzećima, ustanovama i drugim organizacijama za negovanje demokratskih tradicija i jačanje zajedništva građana i građanki Novog Sada, privredni razvoj, duhovno stvaralaštvo, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, prosvetu i sport i druge delatnosti, humanitarne i dobrotvorne aktivnosti i ispoljavanje hrabrosti u vanrednim situacijama, spasavanje ljudskih života i sprečavanje materijalnih šteta.

Izvor: 021.rs
Foto: Printscreen