Početna Crna hronika Počelo suđenje za ubadanje nožem u Bukovcu 2019. godine

Počelo suđenje za ubadanje nožem u Bukovcu 2019. godine

0

U Višem sudu u Novom Sadu otvoren je glavni pretres protiv Davida Čevarija (21) iz Bukovca, okrivljenog za pokušaj ubistva 2019. godine ispred jednog ugostiteljskog objekta u Bukovcu.

Na glavnom pretresu saslušani su okrivljeni i oštećeni koji su izneli potpuno različite verzije događaja.

Okrivljeni je u svojoj odbrani izjavio da su ga oštećeni i njegovi drugari napali, prvo u lokalu, a potom i nakon izlaska.

„Tukli su me i šutirali nekoliko puta. Dok sam drugi put ležao na zemlji video sam nož i prvom prilikom prišao oštećenom pitajući ga dok sam mu pokazivao nož da li zna šta je to. Krenuo je pesnicom na mene, a ja sam ga ubo nožem u pazuh. Stavio sam nož u džep jakne, ali mi je on ispao kada su me drugari oštećenog ponovo počeli udarati. Jako mi je žao zbog svega što se desilo, ali do toga svega ne bi došlo da me oštećeni i njegovi drugari nisu tukli, psovali i vređali“, izjavio je okrivljeni.

Na pitanje zastupnika optužnog akta Aleksandra Amidžića zašto je okrivljeni promenio iskaz u odnosu na saslušanje u istrazi, okrivljeni je odgovorio da je tada postupao po savetima tadašnjeg advokata, a tek nakon nekog vremena skupio je hrabrosti da prizna šta se zapravo desilo.

Prema navodima optužnice okrivljeni je u trenutku zločina imao 1,22 promila alkohola u krvi.

Oštećeni Darko Radojčić je izjavio da nije ni psovao ni vređao okrivljenog pre nego što ga je ovaj ubo, navodeći da je uboden u lokalu, a ne van njega i da ga je jedan čovek odvezao u Urgentni centar kada Hitna pomoć nije htela da dođe.

Na suočenju obojica su ostali pri svojim izjavama okrivljeni je gledajući oštećenog u oči rekao da mu je žao zbog svega i izvinio se na šta je oštećeni samo ćutao.

Naredno ročište zakazano je za 6. septembar kada bi trebalo da budu saslušani veštaci kao i desetak svedoka.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay