Početna Gradske teme Manje saobraćajne gužve na Novom naselju zbog uklanjanja pružnog prelaza

Manje saobraćajne gužve na Novom naselju zbog uklanjanja pružnog prelaza

0

Radnici JKP “Put” od juče, 11. aprila uklanjaju pružni prelaz u Ulici Radomira Raše Radujkova, na Novom naselju.

Kako je zbog uklanjanja pruge i sređivanja asfalta zatvorena polovina saobraćajne trake iz pravca Novog naselja ka Novoj Detelinari, iz tog smera se stvaraju saobraćajne gužve.

Očekuje se da radovi potraju do petka, 15. aprila, do kada je i zvaničan rok za završetak.

Ovo uklanjanje pružnog prelaza sa pruge koja je vodila sa nove Železničke stanice preko Detelinare ka staroj Ranžirnoj stanici je nastavak poslova koji su počeli prošle nedelje, a kada je uklonjen pružni prelaz u Rumenačkoj ulici, nedaleko od stadiona RFK “Novi Sad”.

Prethodno su početkom februara bez ikakve najave uklonjeni pružni prelazi na Bulevaru vojvode Stepe, nedaleko od kružnog toka sa Bulevarom Evrope, a posle nekoliko dana i pružni prelazi na Bulevaru Evrope nedaleko od kasarne Majevica.

Posle nekoliko dana ćutanja na pitanja 021.rs, iz Infrastruktura železnice Srbije su saopštili da je još 15. decembra doneta odluka o ukidanju korišćenja dva i po kilometra pruge Železnička stanica – stara Ranžirna stanica (Ložionica), koja ide uglavnom kroz Detelinaru. Razlog za uklanjanje je taj da zbog izgradnje brze pruge Beograd – Subotica ne sme da bude ukrštanja puteva i pruga u istom nivou.

Uklanjanje ove pruge je bilo očekivano i najavljivano decenijama.

Izvor: 021.rs
Foto: Facebook / Grad po meri Novosađana