Početna Crna hronika Počinje suđenje mladiću koji je brutalno pretukao devojku na Podbari

Počinje suđenje mladiću koji je brutalno pretukao devojku na Podbari

0

Suđenje dvadesetčetvorogodišnjem Đ. L, optuženom da je u martu na Podbari pretukao svoju tadašnju devojku, počeće danas u Osnovnom sudu u Novom Sadu.

Okrivljeni se tereti da je dvadesetdvogodišnjoj devojci naneo višestruke teške telesne povrede, zbog čega je bila primljena na Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici. Za nasilje u porodici, za šta se tereti okrivljeni, zaprećena je kazna zatvora od dve do deset godina.

Iako suđenje počinje danas, ročište će se održati i u četvrtak, 7. novembra. Planirano je izvođenje dokaza saslušanjem okrivljenog i oštećenih, kao i saslušanje veštaka, piše Dnevnik. Okrivljeni će na suđenje biti doveden iz zatvorske ćelije. S obzirom na to da je optužnica pravosnažna, ne postoji ograničenje koliko on može biti u pritvoru.

Podsetimo, Đ. L. je okrivljen da je u martu ove godine, u iznajmljenom stanu na Podbari, brutalno pretukao svoju tadašnju devojku. Njoj su tada konstatovani prelom rebara, nagnječenje grudnog koša, probušena plućna maramica, posekotine na telu i opekotine na rukama, zbog čega je bila primljena na Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Okrivljeni je priznao da je pretukao devojku, rekavši da je to uradio iz ljubomore. Optužnica protiv dvadesečetvorogodišnjaka je podignuta posle dvomesečne istrage.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay