Početna Crna hronika Podignuta optužnica protiv članice auto-mafije

Podignuta optužnica protiv članice auto-mafije

hammer-802302_640

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv desetoro okrivljenih da su falisifkovali dokumentaciju za automobile kradene u inostranstvu, carinili ih i potom prodavali.

Optužnicom su obuhvaćeni Tatjana Mioković iz Novog Sada, koja je važila za prijatelja mnogih zvezda sa estrade. Među optuženima su još Tatjanin partner – Zoran Janković zvani Kum, Mario Bakalić, Milan Jarić, Goran Lovrić, Boško Tarajić, Zoltan Molnar, Ivan Ćirić, Mladen Miščević i Branislava Božović, javlja Tanjug.

Tatjana i njen nevenčani muž uhapšeni su 2015. godine u velikoj međunarodnoj akciji srpske, mađarske i slovačke policije zbog sumnje da su se kao pripadnici organizovane, međunarodne kriminalne grupe bavili krađom i prodajom vozila visoke klase, kao i falsifikovanjem kompletne dokumentacije.

Uhapšeno je ukupno 29 osoba, od toga u Srbiji deset. U Srbiji je pronađeno ukupno 29 skupocenih vozila koja su potom oduzeta od prevarenih kupaca. Kola su otkrivena u skrivenim garažama i radionicama, a za devet vozila je tada utvrđeno da imaju lažne papire i prekucane šasije.

Autor: Tanjug