Početna Gradske teme Pacijentima na raspolaganju treća angio sala u Kamenici

Pacijentima na raspolaganju treća angio sala u Kamenici

angio_sala_kamenica_700x

Kamenicu 2 počeo je da koristi i Institut za kardiovaskularne bolesti. Krenuo je rad i u delu objekta gde će se lečiti poremećaji srčanog ritma i srčane cirkulacije, pošto je pacijentima na raspolaganju i treća angio sala, potvrdio je sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

On očekuje da će do sredine naredne godine u Vojvodini građani moći da računaju na ukupno šest angio sala. Reč je o tri već postojeće u Sremskoj Kamenici i još tri nove, čije opremanje je predviđeno rebalansom budžeta, koji će se za dva dana naći pred poslanicima Skupštine Vojvodine.

Prema rečima Gojkovića, Pokrajinska vlada je dodatnim uštedama uspela da obezbedi rešanje za opremanje angio sala u opštim bolnicama u Subotici, Zrenjaninu i Somboru. Kako je zaključio, od posebne važnosti je i to što će se na ovaj način u potpunosti ispoštovati evropski standard i kvalitet o broju angio sala na teritoriji AP Vojvodine.

Pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i Pokrajinske vlade, trenutno se obučavaju lekarski timovi iz navedene tri bolnice, da bi do implementacije angio sale u njihovim bolnicama već imali obučen kadar za rad u novim uslovima i odmah krenuli sa lečenjem pacijenata.

Gojković se danas sastao i sa lekarima iz Sombora, Zrenjanina i Subotice, čija edukacija je u toku u Sremskoj Kamenici i ovom prilikom razmenio utiske o napredovanju njihove obuke posvećene interventnoj kardiologiji.

Autor i foto: 021.rs