Početna Crna hronika Podignuta optužnica protiv osumnjičenog za ubistvo u Vrdniku

Podignuta optužnica protiv osumnjičenog za ubistvo u Vrdniku

0

Protiv Zorana Dimića (52) iz Subotice, Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici podiglo je optužnicu kojom mu se na teret stavlja da je 25. aprila ove godine u jednom apartmanu u Vrdniku ubio Beograđanina Nemanju Grčića (37).

Grčićeva nevenčana supruga, Danijela Đilasović (43), koja je navodno bila u emotivnoj vezi sa Zoranom, optužena je za pomaganje u ovom zločinu. Kako je rečeno u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, optužnica je trenutno na razmatranju.

Grčić se prethodno skrivao tri meseca po Poljskoj, jer je znao da je na meti jedne novosadske kriminalne grupe. Na Danijelin poziv i uveravanje da ga niko neće primetiti, kao i da ne mora da brine za svoju bezbednost, on je pristao da provede nekoliko dana sa ženom u apartmanu, gde je ona i ranije često boravila sa decom, ali i sa Zoranom, što je utvrđeno tokom istrage.

Danijela je Zoranu javila u kojoj su kolibi i u dogovoreno vreme ostavila je odškrinuta vrata sobe – tvrdi izvor iz istrage, pa dodaje: “U trenutku kada je ugledao Zorana da ulazi u sobu, Grčić je skočio na njega. Počeli su da se rvu, nakon čega je usledio pucanj iz pištolja sa prigušivačem”.

Tokom ispitivanja, Danijela je često menjala iskaz, čak i napadača nije precizno mogla da opiše, što je izazvalo sumnju kod istražnih organa. Tada je klupko počelo da se odmotava, pišu “Novosti”.

Nakon likvidacije Grčića, pištolj marke češka zbrojovka 9 mm sa prigušivačem, pronađen je na stotinak metara od privatnih apartmana. Ubica je pokušao da ga se otarasi, tako što ga je bacio bez šaržera.

Izvor: NsUživo, Informer, Novosti
Foto: Pixabay