Početna Crna hronika Podignuta optužnica za brutalno prebijanja mladića u Laze Telečkog

Podignuta optužnica za brutalno prebijanja mladića u Laze Telečkog

0

Novosadsko Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv osmorice mladića iz Šida koji se terete za tuču ispred jednog ugostiteljskog objekta, u Ulici Laze Telečkog, u centru Novog Sada, u kojoj su D. M. iz Vajske i N. Š. iz Čuruga zadobili teške povrede, a M. P. lakše.

B. D., L. M. i N. B. optuženi su zbog opravdane sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u pokušaju, a M. M, M. M, V. S, D. N. i B. M. zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje i teška telesna povreda.

Kako navode u Višem javnom tužilaštvu, okrivljenima se na teret stavlja da su dana 20. februara, u Novom Sadu, u Ulici Laze Telečkog, ispred ugostiteljskog objekta „Lazin sokak“, u grupi zlostavljali i vršili nasilje prema više oštećenih lica, te izazivanjem tuče i bezobzirnim ponašanjem znatnije ugrozili spokojstvo građana i teže remetili javni red i mir, u kom događaju je teško telesno povređen oštećeni D. M., koga su pokušali da liše života okrivljeni L. M., B. D. i N. B., dok je okrivljeni B. D. pokušao da liši života više lica i to oštećene D. M., N. Š. i P. M., zadajući im oštrim predmetom ubodne rane u predelima tela u kojima se nalazi više vitalnih organa.

Trojica od osmorice mladića iz Šida se nalaze iza rešetaka, dok su preostala petorica puštena iz pritvora jer su saslušani svi svedoci. U pritvoru se i dalje nalaze B. D., L. M. i N. B., dok se sa slobode u daljem postupku brane V. S., M. M., D. N., M. M. i B. M..

Podsetimo, nemili događaj ispred jednog ugostiteljskog lokala u Ulici Laze Telečkog, u centru Novog Sada, dogodio se 20. februara oko 18 časova, a snimak brutalnog prebijanja trojice mladića pojavio se i na društvenim mrežama. Na snimku se vidi kako nekoliko momaka napada mladiće koji izlaze iz lokala. Video zapis koji se pojavio na društvenim mrežama je, kako se pretpostavlja, sa neke od kamera video nadzora iz te ulice.

Izvor: novisad.com
Foto: Unsplash